Welk van deze 5 thuiswerktypes ben jij? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Welk van deze 5 thuiswerktypes ben jij?

Door het thuiswerken word je plotseling geconfronteerd met je eigen arbeidsethos. Je hebt geen collega’s, managers en leidinggevenden meer die je op het rechte pad houden of juist enorm afleiden. Ze zijn allemaal op afstand en de enige lijn die je nog met ze hebt is via Zoom, Skype of een chat. Nu je thuiswerkt, wordt ineens duidelijk wat je allemaal doet om een goede indruk te maken op anderen. Iedereen die thuiswerkt kun je grofweg indelen in deze 5 karikaturen. Voor type 1 geldt in ieder geval dat de looks er beter van worden.

De 5 thuiswerktypes op een rij  

1. Neemt-extra-tijd-voor-alles-type

Ziet er elke dag piekfijn uit. Juist als je thuiswerkt neem je de tijd om goed voor de dag te komen. De tijd die je normaal aan het forenzen besteedt, besteed je nu aan je coupe, je baard, je eyeliner of wat dan ook. Je komt piekfijn voor de dag. Juist nu neem je de tijd om eens goed voor jezelf te zorgen. Gedurende de dag zorg je er dan ook voor dat het er goed uit blijft zien. Want je weet maar nooit, je kunt zomaar een onverwachte Zoom meeting hebben. Het maakt je niks uit dat je weinig buiten komt, je huisgenoten of partner zien in ieder geval dat je het er niet bij laat zitten.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

2. Hoopt-dat-dit-voor-altijd-is-type

Is blij om collega’s niet meer in het echt te ontmoeten. Wat een rust krijgt een mens zo. Je krijgt al je werk af en wordt niet meer lastiggevallen voor werkgerelateerde frivoliteiten of door irritante opzichters. Eigenlijk heb je veel minder last van stress, zo weinig dat je energie overhoudt voor een hobby. Je humeur is ook veel beter sinds je gewoon in je bubbel mag blijven.

3. Kleedt-zich-geeneens-aan-type

Grijpt de kans om eens goed te relaxen. Je staat op het allerlaatste moment op en je kruin heeft de hele dag een afdruk van je kussen. Als je weet dat je op een online meeting moet verschijnen, verwissel je je pyjama en ochtendjas om voor een blouse en een net colbertje, maar je draagt een slobberende vieze joggingbroek, want het zit zo lekker. Je doet wel gewoon de werkzaamheden die van je worden verwacht, maar het is maar goed dat niemand je kan zien (en ruiken). Alles wat overbodig is, vind je zonde van de moeite.

4. Doet-vooral-andere-dingen-type

Doet de helft van de tijd andere dingen, koffie drinken, met partner kletsen, hond uitlaten etc. Het enige wat je doet is af en toe je gezicht tijdens een online meeting vertonen. Daarnaast doe je eigenlijk niks.

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

5. Werkt-ineens-veel-harder-type

Schiet enorm in de stress, omdat al het werk ineens gedaan moet worden vanuit thuis. Je doet daardoor veel meer dan normaal. Eigenlijk ben je bang dat je collega’s denken dat je niks uitvoert. Om dat tegen te gaan genereer je twee keer zoveel output dan normaal. Voor de rest doe je thuis alsof je op kantoor zit en wil je zo min mogelijk aandacht besteden aan je partner, familie of huisgenoten.

Thuiswerken voor dummies

Het is altijd mogelijk dat je een combinatie bent van deze dingen. Heb jij aanvullingen op deze types of weet jij een ander type te benoemen? Laat het achter in de reacties.

 • Eerlijk: welk thuiswerktype ben jij?

  Eerlijk: welk thuiswerktype ben jij? 15
  • Type 1 Neemt extra tijd voor alles
  • Type 2 Hoopt dat dit voor altijd is
  • Type 3 Kleedt zich geeneens aan
  • Type 4 Doet vooral andere dingen
  • Type 5 Werkt veel harder
Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.