De nieuwe Samsung S23; de belangrijke features op een rijtje 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De nieuwe Samsung S23; de belangrijke features op een rijtje

Samsung komt in 2023 met een gloednieuw model op de proppen: de S23. Deze smartphone wordt gezien als de opvolger van de populaire S22. Het is dan ook geen gemakkelijke klus om deze smartphone ‘te doen overtreffen’. Maar, het lijkt Samsung toch weer gelukt te zijn. De Samsung S23 beschikt namelijk over een paar unieke features.

200-megapixel camerasensor

Voor de Samsung S23 heeft Samsung meerdere verrassingen in petto. Eén van de grootste verrassingen is de 200-megapixel camerasensor. Deze camerasensor komt, naar verwachting, in de Samsung Galaxy S23 Ultra.

Met deze camerasensor is het mogelijk om ongekend scherpe foto’s te maken. De foto’s lijken zelfs met een professionele spiegelreflexcamera te zijn gemaakt. Ook is de Samsung S23 hierdoor beter in staat om foto’s te maken bij weinig licht.

Dat de S23 over deze camera beschikt, is uniek en baanbrekend te noemen. Het ligt overigens in de lijn der verwachting dat meer merken dit voorbeeld van Samsung volgen. Mogelijk vinden we binnenkort al een nóg betere camera op nieuwe smartphones terug.

Vingerafdrukscanner

Bij het ontwikkelen van de S23 lag de focus op veiligheid. Dit blijkt onder meer uit de revolutionaire vingerafdrukscanner. Deze scanner is voor het blote oog niet meer zichtbaar, aangezien ‘ie achter het scherm verwerkt zit. Dit zorgt ervoor dat alleen jij moeiteloos in kunt loggen op deze smartphone.

Word je Samsung S23 in de toekomst gestolen? Of raak je ‘m kwijt? Dan hoef je niet bang te zijn dat iemand bij je foto’s, documenten en apps kan komen. De vingerafdrukscanner werkt bijzonder nauwkeurig. Alléén jij bent hierdoor in staat om gebruik te maken van jouw Samsung S23.

Drie varianten

Bij de S23 serie lijkt Samsung weer voor drie modellen te gaan. Het gaat hierbij om de normale S23; dit is de kleinste variant van de drie. Daarna volgt de S23 Plus. Deze variant is groter. Tot slot kun je ook voor de S23 Ultra kiezen. Deze variant oogt compleet anders, mede door het hoekigere design. Deze variant is, volgens de geruchten, ook voorzien van de hierboven besproken camera.

De verschillende varianten van de S23 worden in vier kleuren aangeboden: roze, donkergroen, donkergrijs en lichtgeel. Met deze kleuren onderscheidt Samsung zich ten opzichte van concurrenten. Veel andere concurrenten kiezen namelijk toch meer voor de ‘veiligere’ kleuren.

Wat bij het design verder opvalt, is de opening voor een S-Pen. Met deze pen kun je makkelijk het toestel bedienen of inzoomen. Ook is het met deze pen mogelijk om snel aantekeningen/notities op je smartphone te maken. Ideaal voor  studenten of zakelijke gebruikers.

Qualcomm chip

Bij de S22 koos Samsung nog voor een zelfontwikkelde chip. Het is de verwachting dat men bij de S23 een andere keuze maakt. De geruchten gaan rond dat de Samsung S23 over een chip van het merk Qualcomm beschikt. Het zou om de zogeheten Snapdragon 8 Gen 2-chip gaan.

Deze chip is een stukje sneller dan de chips van Samsung. Met name als je meerdere apps tegelijkertijd op je smartphone wilt laten draaien, is dit een belangrijk voordeel. Verder gaan de verhalen rond dat deze chip zuiniger is dan de chips van Samsung zelf. Dit betekent dat je langer van één acculading zou profiteren.

Release van de Samsung S23

Nog niet alle ins en outs zijn bekend over de Samsung S23. Samsung houdt de lippen op elkaar, hoewel het merk wel al wat dummy foto’s van dit model heeft laten zien.

Wij zijn in ieder geval enorm benieuwd naar dit gloednieuwe model!

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.