[WINACTIE] Beter nu dan nooit: begin met touwtjespringen! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

[WINACTIE] Beter nu dan nooit: begin met touwtjespringen!

Wie kent ze niet, de beelden van Rocky (Sylvester Stallone) die moeiteloos met een springtouw in de weer is ter voorbereiding op zijn bokstraining? Of wat dacht je van Mohammed Ali?

Voordelen touwtjespringen

Springtouwen is hot. En leuk om te doen. Maar boven alles is het een van de meest effectieve oefeningen voor je lichaam. Je werkt ermee aan je conditie, gebruikt je full body en verbrandt er veel calorieën mee: 0,14 calorieën per kilo, per minuut. Dat betekent dat als jij ongeveer 70kg weegt, je in tien minuten 100 calorieën verbrandt. Dat is meer dan je zou verbranden met tien minuten lopen of roeien. Het is bovendien goed voor je motoriek (dat is onder andere de reden dat veel boksers het doen) en goed voor je botten. Je kunt touwtjespringen doen als op zichzelf staande intervaltraining, maar ook gebruiken als onderdeel van een training of warming-up voor je sportroutine.

Het grootste voordeel van touwtjespringen? Dat is misschien nog wel dat je het áltijd en óveral kunt doen. Dus ook tussen het thuiswerken door, als je daar inmiddels al een tijdje toe ‘veroordeeld’ bent.

Maar…misschien vind je het idee van alleen touwtjespringen een beetje saai en biedt het niet genoeg uitdaging. In dat geval kun je kiezen voor een interactief springtouw. Dit springtouw registreert jouw jumps, verbrande calorieën en frequentie van oefeningen. Daarnaast kun je een competitie starten en je vrienden of sportbuddy’s uitdagen. Juist doordat je je resultaten nauwgezet bijhoudt, zul je jezelf steeds verder pushen om het nóg beter te doen. Het zal je steeds beter afgaan en je zult snel veranderingen in je lichaam en conditie zien. Wacht niet langer en begin met een van de beste workouts die er bestaan!

Winactie

Wil jij deze SmartRope winnen?

 1. Like onze Facebook pagina en tag wie jij zou uitdagen
target="_blank" rel="noopener noreferrer">Volg Smartrope op Instagram
 • Maak op kerstavond kans op deze slimme springtouw!
 • Deel dit bericht
  Read later

  Plaats een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  1.5k

  Log In

  Or with username:

  Forgot password?

  Forgot password?

  Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

  Your password reset link appears to be invalid or expired.

  Log in

  Privacy Policy

  Add to Collection

  No Collections

  Here you'll find all collections you've created before.