De 10 meest effectieve sporten om fitter te worden 11
Saved Read later
Share

De 10 meest effectieve sporten om fitter te worden

Iedereen wil natuurlijk op een snelle en simpele manier zo veel mogelijk calorieën verbranden. Met de ene sport verbruik je echter een stuk meer calorieën dan met de andere. Wil je fitter worden maar heb je geen idee welke sporten hier het meest effectief voor zijn? Wij zetten de 10 beste sporten om fitter te worden op een rijtje.

Bekijk ook:
Samsung Galaxy Fit 2 – Activity tracker review

HITT training

De 10 meest effectieve sporten om fitter te worden 13
Een echte calorieënverbrander: HITT training. HIIT houdt een hoge intensiteit intervaltraining in. Bij HITT trainingen drijf jij jezelf tot het uiterste om zo veel mogelijk calorieën te verbranden. Tijdens een HIIT training houd je jouw hartslag steeds hoog en kun je er zelfs veel gewicht mee verliezen. Met deze hoge intensiteit oefeningen zorg je ervoor dat je op een intensieve maar leuke manier fitter wordt.

Cardio

De 10 meest effectieve sporten om fitter te worden 14
Misschien niet iedereens favoriet, maar wél effectief. Cardio is een perfecte manier om fitter te worden. Roeimachines, crosstrainers, fietsen of loopbanden: aan jou de keus. Uiteraard verbruikt het ene cardio-apparaat meer als het andere, maar over het algemeen is cardio een goede manier om jouw lichaam goed te trainen.

Bekijk ook:
Thuissporten; deze oefeningen kan je thuis doen

Kickboksen

De 10 meest effectieve sporten om fitter te worden 15
Hoewel er vaak gedacht wordt dat je bij kickboksen alleen je armen goed traint, is dit niet helemaal waar. Door de verschillende oefeningen die bij het kickboksen horen, train je jouw hele lichaam en verbrand je snel calorieën.

Bekijk ook:
Dit is wat sporten concreet met je lichaam en geest doet

Krachttraining

De 10 meest effectieve sporten om fitter te worden 16
Snel je spieren sterker maken? Dan is krachttraining echt iets voor jou. Bij krachttraining train je jouw spieren binnen no-time. Krachttraining doe je met gewichten. Hoe zwaarder het gewicht, hoe zwaarder jij het krijgt. Hoewel het aantrekkelijk klinkt om zo veel mogelijk gewicht te gebruiken bij de training, is dit niet altijd goed. Ga niet over je grens heen en kies het gewicht dat het beste bij jou past.

Bekijk ook:
5 tips tegen spierpijn na het sporten

Zwemmen

De 10 meest effectieve sporten om fitter te worden 17
Trek jouw zwemkleding maar uit de kast als je fitter wilt worden, want zwemmen is een van de meest effectieve sporten om calorieën te verbranden. Er zijn maar weinig sporten waarbij je zoveel spieren traint als bij zwemmen. Zwemmen kan je dus gemakkelijk helpen met afvallen, maar ook met sterker worden: oftewel een ideale sport om fitter te worden!

Hardlopen

De 10 meest effectieve sporten om fitter te worden 18
Geen excuses meer, want hardlopen kun je doen waar en wanneer je maar wilt. Hardlopen zorgt ervoor dat je een betere conditie krijgt en tegelijkertijd simpel calorieën kunt verbranden. Naast het feit dat je fitter wordt van hardlopen, is het natuurlijk ook ontzettend lekker om in de buitenlucht te kunnen sporten.

Crossfit

De 10 meest effectieve sporten om fitter te worden 19
Deze sport is ontzettend populair geworden in de afgelopen jaren. En dat is niet zomaar het geval, want deze sport maakt jou binnen no-time fitter. Dit komt door de combinatie die crossfit biedt. Het is een combinatie van atletiek, gymnastiek en gewichtheffen. Door deze combinatie gebruik je veel spieren door je hele lichaam. Naast het feit dat crossfit een echte calorieënverslinder is, wordt je lichaam er sterk en fit van.

Yoga

De 10 meest effectieve sporten om fitter te worden 20
Het lijkt misschien niet de ideale sport om fitter te worden, maar niets is minder waar. Door yoga train je veel spieren, en zo word je al snel leniger en sterker. Het is niet alleen goed voor je lichaam, ook voor het verbeteren van je mentale gezondheid is yoga een fantastische sport.

Schaatsen

De 10 meest effectieve sporten om fitter te worden 21
Ja, het is een echte wintersport, maar schaatsen is ontzettend effectief. Schaatsen zorgt ervoor dat jouw uithoudingsvermogen beter wordt en je benen goed getraind worden. Door regelmatig te schaatsen verbruik je veel calorieën en krijg je sterkere benen.

Touwtjespringen

De 10 meest effectieve sporten om fitter te worden 22
Je zou het niet zo snel verwachten, maar touwtjespringen zorgt er op een simpele en snelle manier voor dat jij fitter wordt. En nog een pluspunt: je kunt het makkelijk en overal uitvoeren. Met een halfuurtje touwtjespringen verbrand jij zo’n 300 calorieën. Simpel, snel en heel effectief.

Bekijk ook:
Het beste sporthorloge; een top 5!

Bekijk ook:

2.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.