olympische spelen
Saved Read later
Deel dit bericht

Olympische Spelen: live op tv en online te zien

Vandaag is het zover! De Olympische Spelen 2022 in Peking gaat vandaag van start. De spelen duren van 4 februari tot 20 februari. We kunnen alles live volgen, zo missen we niets van de sportprestaties van onze helden. Maar op welke zender kun je de Spelen live volgen? In dit artikel laten we je alle opties zien, zodat je niets hoeft te missen.

De komende weken vinden dus de 24ste Olympische Winterspelen plaats. Dit keer in het Chinese Peking, dat overigens ook de locatie van de zomerspelen in 2008 was. We willen uiteraard niets missen van dit spektakel en hebben hieronder de zenders gezet waarop je alles kunt volgen.

Olympische spelen kijken op tv

Er is veel livesport te zien op de televisie. Vooral de NOS (NPO 1 en NOS.nl) zendt elke dag 14 uur live uit van de Olympische Spelen. Dat is ongeveer van drie uur s’nachts tot vijf uur s’middags. Tijdens deze uitzendingen worden onze Nederlandse helden, zoals Kjeld Nuis en Jutta Leerdam op een welverdiend voetstuk geplaatst.

Bekijk ook:
Darts: van Britse pubs tot miljoenen business – Nederlandse topdarters veroveren de wereld

Als je geen tijd hebt om dit allemaal te volgen dan kun je s’avonds rond een uur of zeven het tv-programma NOS Peking Vandaag bekijken. Daarin worden de hoogtepunten van de dag nog eens in een samenvatting uitgelicht. Rond half tien in de avond wordt alles besproken in het programma NOS Studio Peking.

Olympische Spelen kijken online

Naast de NOS zendt ook Eurosport alles van de Olympische Spelen uit. Het is ook mogelijk om de Spelen online te bekijken. Op NOS.nl en op de streamingdienst Discovery+ kun je alles live meekijken. Uiteraard kun je op alle sport-websites de verslagen zien van individuele sporters, de uitslagen volgen en interviews met sporters lezen.

Bekijk ook:
Dit is de aanleiding van bizar incident met Turkse scheidsrechter

We zitten uiteraard met onze oranje sjaals en mutsen op de bank om onze helden aan te moedigen, dus is het handig op het programma van de Nederlandse sporters bij de hand te hebben. Het complete programma kun je zien door op deze link te klikken. Dus ga er lekker voor zitten en geniet van de Olympische Spelen 2022.

 

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.