Poll: Wat verwacht jij van Oranje op het EK? 10
Saved Read later
Share

Poll: Wat verwacht jij van Oranje op het EK?

Wat verwacht jij van Oranje op het EK? Gaat het Nederlands elftal goed scoren en mogen we hopen op een nieuwe titel? Of denk je dat we snel uit het toernooi liggen? Deel je verwachtingen in de onderstaande poll en (of) laat een reactie achter. Wij zijn benieuwd!

Het Europees Kampioenschap voetbal is weer van start gegaan. Op dit moment strijden 24 Europese landen met elkaar aan om de felbegeerde titel. Één van die landen is Nederland. Na een jarenlange afwezigheid op de grote toernooien, doet ons land eindelijk weer een keertje mee. De grote vraag is hoever we in het toernooi gaan komen. Kunnen we tot het einde meedoen om de hoofdprijs? Of wordt Oranje (weer) het lachertje van Europa?

Speelschema van Oranje

De eerste stap voor Europees succes moet Nederland zetten in de groepsfase. Oranje is bij het EK voetbal ingedeeld in Groep C, samen met Oekraïne, Noord-Macedonië en Oostenrijk. Om door te stromen naar de achtste finale moeten we eerste of tweede van de groep worden, al kan een derde plek ook voldoende zijn, mits we dan bij de beste vier nummers drie horen.

Het Nederlands elftal won de eerste groepswedstrijd van Oekraïne. Nu is Oostenrijk de volgende tegenstander. De laatste groepswedstrijd speelt Nederland tegen Noord-Macedonië op maandag 21 juni om 21:00 uur. Alle wedstrijden heeft Nederland thuisvoordeel, omdat deze gespeeld worden in de Johan Cruijf ArenA in Amsterdam. Dit voordeel hebben we omdat Nederland één van de twaalf gastlanden is.

Op basis van de FIFA wereldranglijst zou je verwachten dat Oranje de winnaar van Groep C gaat worden. Nederland staat in de ranglijst momenteel op de zestiende plaats. Oostenrijk en Oekraïne lijken de grootste concurrenten van Oranje te zijn, met een 23ste en 24ste plaats in de ranglijst. Noord-Macedonië verkeert in een underdog positie, met een 62ste plek in de FIFA ranglijst.

Mogelijke tegenstanders van Oranje in de achtste finale

Eerlijk is eerlijk, het moet gek verlopen als Oranje zich niet kwalificeert voor de achtste finales. Slechts acht van de 24 landen vallen af tijdens de groepsfase, dus dan moet het Nederlands elftal wel bijzonder slecht presteren om dat voor elkaar te krijgen. Dit zijn de mogelijke tegenstanders voor Oranje in de achtste finales.

Tegenstanders als Oranje de winnaar is van Groep C

Als Oranje in Groep C weet te winnen, dan spelen we de achtste finale op zondag 27 juni om 18:00 uur in Boedapest. Er zijn dan twaalf mogelijke tegenstanders, want dan speelt het Nederlands elftal tegen de nummer drie van Groep D, E of F:

 • Groep D: Schotland, Tsjechië, Engeland en Kroatië
 • Groep E: Polen, Slowakije, Spanje en Zweden
 • Groep F: Frankrijk, Duitsland, Portugal en Hongarije

Tegenstanders als Oranje tweede wordt van Groep C

Een tweede plaats van Oranje in Groep C levert een stuk minder mogelijke tegenstanders op. Het Nederlands elftal speelt dan de achtste finale op 26 juni in London tegen de winnaar van Groep A. Groep A bestaat uit Turkije, Italië, Wales en Zwitserland.

Tegenstanders als Oranje derde wordt van Groep C (en doorgaat)

Mocht Oranje derde worden van Groep C, dan is er een grote kans dat we nog steeds doorgaan naar de achtste finale. Oranje moet dan wel bij de vier beste nummers drie horen. In dat geval speelt het Nederlands elftal of op maandag 28 juni tegen de winnaar van groep F of op dinsdag 29 juni tegen de winnaar van groep E:

 • Groep E: Polen, Slowakije, Spanje en Zweden
 • Groep F: Frankrijk, Duitsland, Portugal en Hongarije

In de achtste finale speelt het Nederlands elftal sowieso niet tegen Denemarken, Finland, België of Rusland.

Wat verwacht jij van Oranje op het EK?

Wat zijn jouw verwachtingen van Oranje op het EK? Gaan we een mooie voetbalzomer beleven, en maken we zelfs kans op het kampioenschap? Of kunnen we onze oranjevlaggetjes al gauw weer in de kast stoppen? Deel je voorspelling in de onderstaande poll en (of) laat een reactie achter!

 • Hoe ver komt Oranje op het EK voetbal?

  • Oranje wordt kampioen
  • Oranje wordt verliezend finalist
  • Oranje strandt in de halve finale
  • Oranje strandt in de kwartfinale
  • Oranje strandt in de achtste finale
  • Oranje komt niet door de groepsfase
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

448

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.