in , ,

LOLLOL OMGOMG sadsad AngryAngry

Moet Femke Halsema aftreden?

Femke Halsema

Femke Halsema is de burgemeester van Amsterdam. Vele vragen zich intussen hardop af of het misschien niet beter is als ze de post verlaat. Aftreden voor Halsema is het geluid na het protest op de Dam. Het protest was er naar aanleiding van de dood van George Floyd, de man die door politiegeweld om het leven kwam in de Verenigde Staten.

Het probleem met het protest? 5.000 man op de Dam ten tijden van de coronacrisis en geen enkele boete voor het niet houden aan de coronaregels (1,5m afstand).

Wij zijn benieuwd, moet Femke Halsema aftreden of mag ze van jou blijven?

 • Question of

  Moet Femke Halsema aftreden?

  • Ja
  • Nee
 • Question of

  Is het eerlijk dat er geen boetes zijn uitgedeeld bij het protest?

  • Ja
  • Nee
 • Question of

  Snap jij dat Halsema het protest door liet gaan?

  • Ja
  • Nee
 • Question of

  Halsema was van mening dat boetes rellen zouden veroorzaken. Is dit ook jou gedachte?

  • Ja
  • Nee
 • Question of

  Had de demonstratie verboden moeten worden?

  • Ja
  • Nee
 • Question of

  Moeten demonstranten van jou in quarantaine gaan?

  • Ja
  • Nee
 • Question of

  Verwacht je door het protest meer corona in de hoofdstad en de rest van Nederland?

  • Ja
  • Nee
 • Question of

  Halsema ligt al langer onder vuur (denk aan het pistool incident). Is dit extra reden om haar naar huis te sturen?

  • Ja
  • Nee

11 Reacties

Plaats een reactie
 1. Halsema moet per direct aftreden. Een demonstratie tegen racisme is sws niet nodig.
  De blanke mensen worden ook de de etnische minderheden gediscrimineerd.
  De horecaondernemers moesten noodgedwongen sluiten en nu weer deels geopend en dan krijg je een boete wanneer 2 klanten te weinig afstand houden.
  Dit is werkelijk ongehoord en zo niet realistisch.
  De demonstratie had sws geen doorgang moeten krijgen, demonstraties kun je in Amerika houden.
  Maar niet hier

 2. Halsema heeft geen vergissing begaan. Ze heeft dit moedwillig zo laten gebeuren omdat ‘haar’ emoties te hoog opliepen. Dit is ook de reden waarom ze naarstig op zoek is naar excuses en schuld bij anderen. Ze wilde koste wat het kost deze demo door laten gaan. Op de zender AT5 kon ze het dus ook niet laten direct haar ware standpunt breed uit te meten. Deze demo is belangrijker dan de volksgezondheid of 1,5m. Of ze dit nu wel of niet heeft geprobeerd te nuanceren. Meestal is de eerste reactie ook de juiste. Inmiddels weten we nu dat van ‘de vrees op rellen’ ook niets klopt en het hoofd van de politie (Paauw) ook op tv heeft zitten liegen. Die zei letterlijk dat pas tegen het einde van de demo werd besloten niet meer in te grijpen. Maar we weten nu dat dit besluit al was genomen aan het begin van de demo. (zie app naar Grapperhaus) En ja, laten we eerlijk zijn…welk hoofd van de politie gaat nu de dam ontruimen waar de burgemeester op persoonlijke titel ook staat mee te doen? De hoogmoedigheid en arrogantie van onze partijpolitieke burgemeester die notabene ook nog een lof ging oogsten zonder mondkapje, past niet bij deze stad. Haar verwijzingen naar anderen en haar trucjes naar haar bestuurder collega’s om ze erin te luizen en verantwoordelijk te houden, staan zwart op wit. Ik zeg: hou nog een beetje de eer aan jezelf. Volgens peilingen heeft minimaal 80% van de amsterdammers geen vertrouwen meer in deze burgemeester. Stap gewoon op.

 3. ik ben een grote fan van Femke. Ze is eerlijk. Ze heeft er goed aangedaan om de demonstratie door te laten gaan. Het was niet begrepen als ze dat had gedaan. Wellicht waren er dan rellen uitgebroken. Want de mensen waren niet van te voren ingelicht dat dit zou kunnen! Ze had ook niet de mogelijkheid om zoals haar Rotterdamse collega van te voren hier richtlijnen in aan te geven en te waarschuwen dat de demonstratie beëindigd zou worden als er te veel mensen zouden komen. Alles wat ik van de rechtse commentatoren hierboven lees, is gebaseerd op vooroordeel. Jullie pretenderen dat jullie het beter zouden hebben gedaan. En jullie maken geen fouten? Haal die balk eens uit je ogen voordat je de printer uit andermans oog haalt

  • Mag ik u er op wijzen dat bij ELKE demonstratie de emoties hoog liggen? Mensen gaan demonstreren voor een reden. Ik zou niet weten waarom deze emoties zwaarder moeten wegen.
   ‘Wij rechts’ (erg vreemde associatie) pretenderen niet dat we het beter hadden gedaan. Wij willen alleen een burgemeester die geen partijpolitiek voert en haar wensen niet boven die van de gezondheid van Amsterdam plaatst. En wat minder hooghartig, arrogant en meer bewust van haar eigen fouten en verantwoordelijkheden.

 4. Ik kan dit extreem links gekkie niet pruimen, maar ben geweldig blij met haar niet ingrijpen op de demonstratie. Als er nu na 2 weken blijkt dat er verder niks is gebeurt, dan is er direct aangetoond dat al die onzin corona maatregelen zo de vuilnisbak in kunnen. En kunnen we weer terug naar normaal zonder Rotte 1,5m en mondkapjes onzin. Wat zijn we toch voor de gek gehouden.

 5. Het corona virus heeft vreselijke schade veroorzaakt. Duizenden bejaarden en zwakkeren zijn vroegtijdig gestorven. Hulpverleners hebben met gevaar voor eigen leven voor het leven van vele patiënten moeten vechten. Onze economie heeft een enorme opdonder gehad na de lockdown, met als gevolg faillissementen, veel werkelozen. Het einde van al die ellende is nog niet in zicht.
  De groenlinkse elite wil zo vreselijk graag deugen dat dit leidt tot een ernstige vorm van kortzichtigheid. Ja de demonstratie is belangrijker dan dat corona gedoe volgens mevrouw Halsema. En niet alleen Halsmea, veel andere groenlinks kopstukken hebben daar ijverig en tevreden staan te twitteren op de dam. Met dat gedeug hebben ze de gezondheid en de economie ernstig in gevaar gebracht. Mevrouw Halsema niet alleen ontslaan maar ook vervolgen wegens mismanagement.

 6. Te moet opstappen samen met alle Wethouders van VVD CDA Groen-Links PvdA en D66 wel dan zonder wachtgeld.Dit zeg ik als PVV FvD ondersteuner

 7. op pleuren dat ultra linkse wijf , zet heel Nederland weer op het spel door corona , en dat niet alleen , maar wil er ook een moslim staat van maken als het aan haar ligt . weg ermee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

cannabis, CBD oil

Cannabis het medicijn tegen corona?

Ga jij voor een coronaproof vakantie?