Willem Engel
Saved Read later
Deel dit bericht

Willem Engel opgepakt: wie is deze man?

Het behaarde gezicht van actiegroep Viruswaarheid, Willem Engel, zit achter slot en grendel. Willem heeft zich volgens justitie niet echt als een engel gedragen en besloot hem, voor opruiing via social-media met betrekking tot het coronabeleid, in voorlopige hechtenis te nemen. Wie is deze man eigenlijk? We zochten het uit.

Willem Engel is dansleraar

Willem Engel werd piswoest toen zijn dansschool moest sluiten omdat er corona maatregelen van kracht waren. Hij begon zich te verdiepen in de adviezen van het RIVM en besloot dat iedereen de corona adviezen aan zijn of haar laars moet lappen. Naar zijn mening is corona verzonnen en gebruikt de corrupte overheid het virus als excuus om mensen te ruïneren. Zijn waarheid werd actiegroep viruswaarheid. En zoals het elke complotdenker betaamt kreeg Engel al snel een hoop volgers.

Zo ook op social-media, waar hij zijn theorieën op zijn medemens afvuurt met de snelheid van een nies of hoest. Dat wordt hem door anderen niet in dank afgenomen. Er ontstond al snel een berg aangiftes, tegen Willem, waarvan de stapel inmiddels de omvang heeft van het dossier van die andere bekende Willem waar justitie een hekel aan heeft. Vandaag is deze social-media-sekteleider dus gearresteerd.

Willem schuwde geen enkel middel

Inmiddels is de leraar in Braziliaanse dans een tapdans met justitie begonnen. Engel schuwde geen enkel middel om zijn waarheid aan de man te brengen, hij vergeleek de coronamaatregelen met de vervolging van de Joden in de Tweede Wereldoorlog en riep mensen op om zorginstellingen helemaal ziek te bellen en mailen. Hij riep ook op om herkenbare beelden van politieagenten, die tijdens de anti-corona demonstraties demonstranten arresteerden, aan actiegroep Viruswaarheid door te geven.

Bekijk ook:
Hoe staat Pieter Omtzigt er voor richting de volgende verkiezingen?

Willem Engel heeft het er maar druk mee. Het is niet makkelijk om heel Nederland te overtuigen van zijn waarheid. Dat hij de overheid als een virus ziet is bijna net zo ironisch te noemen als dat zijn dreadlocks in een shampooreclame voor zouden komen. De reacties op social-media zijn weer niet van de geïnfecteerde lucht en dalen als zure regen op onze onbeschermde hoofden neer. Hieronder een paar hilarische reacties op de arrestatie van het gezicht van viruswaarheid.

https://twitter.com/Topdob11/status/1504117321530494978

https://twitter.com/Misspoezzz/status/1504116311907090433

https://twitter.com/BB78304114/status/1504115866228699143

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

991

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.