sinterklaas superverspreider
Saved Read later
Deel dit bericht

Vervolg: 13 doden en 121 besmettingen na bezoek Sinterklaas

Twee weken geleden kwamen we erachter dat een bezoek van Sinterklaas in een Belgisch woonzorgcentrum voor 45 besmettingen van het coronavirus heeft gezorgd. Inmiddels zijn er al 121 mensen in het woonzorgcentrum geïnfecteerd van de circa 170 bewoners. Dat komt neer op bijna 75% van het woonzorgcentrum.

Sinterklaas besmet met coronavirus

De hulpsinterklaas was een vertrouwd persoon – de zoon van een van de bewoners – waardoor er gedacht werd dat het wel oké zou zijn om een Sinterklaas langs te laten komen op gepaste afstand. Het zou voor wat verlichting zorgen tijdens de donkere periode die de bewoners nu meemaken door het coronavirus. Er werden geen cadeautjes overhandigd of handen geschud. De Sinterklaas zou alleen in de gemeenschappelijke ruimtes geweest zijn volgens een verklaring van het zorgcentrum. Enkele dagen na zijn optreden werd de Sint positief getest.

Sinterklaas superverspreider

Tijdens het bezoek zelf had de Sint nog geen klachten, maar achteraf bleek hij dus gewoon een ‘superverspreider‘. In eerste instantie waren er 45 mensen besmet geraakt, maar dat aantal is nu al opgelopen tot 121. Ook zijn er 13 mensen overleden aan het virus. Er wordt verwacht dat de sterftecijfers nog omhoog gaan aangezien een deel van de geïnfecteerden ernstig ziek is. Tevens zijn er nu ook steeds meer besmettingen bij personeelsleden waardoor er een tekort aan verzorgers is. Het Rode Kruis, Defensie en de gemeente springen allemaal bij.

Wat is een superverspreider?

Het blijkt dus dat sommige geïnfecteerde mensen de besmettingen veel makkelijker en vaker over kunnen dragen op anderen. Daarnaast kan zingen ook een rol spelen, wat vaak gebeurt tijdens een Sinterklaasfeest. Het is niet helemaal duidelijk waarom iemand anderen meer kan besmetten dan een ander persoon. Nu is het natuurlijk niet zo dat de Sinterklaas in het woonzorgcentrum voor alle 121 besmettingen heeft gezorgd. Het ziet er op dit moment naar uit dat verpleeghuisbewoners elkaar ook besmet hebben. Dat maakt het er natuurlijk niet beter op.

Bekijk ook:
Hoe werkt het Pfizer corona vaccin?

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.