in

sadsad

Tientallen boeren blokkeren Binnenhof

Stikstof-spoedwet goedgekeurd

Enkele tientallen boeren zijn dinsdagavond met tractoren naar het Binnenhof in Den Haag gereden. Daar werden ze tegengehouden door de politie en de marechaussee. Terwijl de trekkers buiten toeterden is de stikstof-spoedwet aangenomen. Rond 21.45 uur keerden ze huiswaarts.

Boeren op het Binnenhof: ‘We geven niet op’

De boeren kwamen vooral uit gebieden rondom Den Haag, waardoor ze onopgemerkt konden reizen naar de Hofstad. Zij blokkeerden met hun tractoren een deel van het Binnenhof (de kant van het Buitenhof) en stonden midden op de openbare weg wat er voor zorgde dat het verkeer er niet langs kon. Het getoeter van de tractoren was in de plenaire zaal van de Eerste Kamer te horen, schreven senatoren op Twitter. Tijdens de actie stemde de Eerste Kamer namelijk over de stikstof-spoedwet, waarin maatregelen staan om de bouw weer op gang te krijgen. Die wet is goedgekeurd.

FvD-voorman Thierry Baudet noemt de spontane actie ’fantastisch!’. Baudet steunt de boeren, net als Geert Wilders die de boeren ’onze helden’ noemt. Eerste Kamerleden van beide partijen zijn de avond met boeren in gesprek gegaan, net als CDA-Kamerlid Maurits von Martels, tevens zelf veehouder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beste game releases januari 2020

WOZ-aanslag (waarde) te hoog? Bezwaar maken loont!