Straatverkoper redt invalide Spanjaard uit brandend huis 10
Saved Read later
Share

Straatverkoper redt invalide Spanjaard uit brandend huis

“Ik deed het zonder na te denken”, zegt de 20-jarige Gorgui Lamino Sow die geen seconde twijfelde toen hij een huis in brand zag staan. Hij klom tegen de muur op om het gebouw binnen te komen, en redde een man in een rolstoel die geen kant meer op kon. 

Straatverkoper redt invalide Spanjaard uit brandend huis 13

Sow, afkomstig uit Senegal, is straatverkoper. Hij is illegaal in Spanje, waardoor hij het risico liep om geconfronteerd te worden met politie bij de brand. Dit weerhield hem er niet van om de invalide Álex te redden die zat te schreeuwen vanuit zijn huis gevuld met zwarte rook. Nadat hij de man had gered vluchtte Sow weer weg, om de politie voor te zijn. Daarna is het een journaliste toch nog gelukt ze in contact te laten komen. In Spanje wordt hij een held genoemd.

Álex Caudeli Webster, een man herstellende van een beroerte, zat in een rolstoel waardoor hij zonder hulp niet uit het huis zou zijn gekomen. Zijn kachel zou in brand zijn gevlogen.

Hij heeft echt mijn leven gered

Straatverkoper redt invalide Spanjaard uit brandend huis 14

Avatar foto
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

529

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.