Stagiairs in de zorg krijgen onvoldoende begeleiding 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Stagiairs in de zorg krijgen onvoldoende begeleiding

Volgens FNV worden stagiairs vanwege het personeelstekort geregeld ingezet als volledige medewerkers, terwijl ze daar nog niet voldoende capaciteiten en ervaring voor hebben. Dat blijkt uit meldingen van zo'n 2000 stagiairs, studenten en zorgmedewerkers, binnengekomen bij het meldpunt ‘Stagemisbruik in zorg & welzijn'.

Onvoldoende begeleiding

Stagiairs die zonder ervaring zelfstandig een infuus moeten aanleggen of ingewikkelde wonden moeten verzorgen: veel leerlingen in de zorg zeggen dat zij tijdens hun stage regelmatig taken moeten uitvoeren zonder dat ze daar bevoegd voor zijn. Hierbij worden ze niet of nauwelijks begeleid. Ook uit onderzoek van RTL Nieuws blijkt dat stagiaires in de zorg tegen problemen aanlopen. Uit eerdere interviews blijkt dat leerlingen onvoldoende begeleid worden, als volwaardig worden ingezet en ingeroosterd en overvraagd worden in hun taken.

Hoge werkdruk

“Door de hoge werkdruk en onzekerheid die de leerlingen ervaren tijdens hun leer-werkplek vallen veel leerlingen uit met langdurige ziekte, zoals een burn-out”, zegt Cor de Beurs van FNV Zorg & Welzijn.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.