in ,

Rotterdam organiseert het Eurovisie Songfestival in 2020

Het is feest in Rotterdam, de Maasstad ook bekend als het Manhattan aan de Maas is winnaar in de race voor het organiseren van het songfestival 2020. Na maanden van spanning is de druk van de ketel. Eerder haakte Amsterdam, Den Haag, Arnhem, Den Bosch, Breda, Leeuwarden en Utrecht al af, later is ook Maastricht toegevoegd aan dit lijstje.

De keuze voor Rotterdam

Rotterdam is de stad die het mag gaan doen. De keuze voor Rotterdam zal misschien niet veel mensen verbazen. De stad is groot, heeft een sterke infrastructuur en voldoende hotels om de gasten en fans een slaapplek te bieden. Natuurlijk heeft Ahoy al eerder laten zien dat het een goed feest neer kan zetten zoals onder andere met de MTV-Awards. De nabijheid van twee luchthavens, Rotterdam-The Hague Airport en Schiphol Airport hebben ook een rol gespeeld bij de keus voor Rotterdam. Maastricht is in dit opzicht veel minder goed te bereiken zeker voor de buitenlandse toerist.

Rotterdam steeds bekender

Rotterdam zal ongetwijfeld een nog grotere boost krijgen in haar naamsbekendheid. De stad doet het al tijden erg goed met wereldwijde bekendheid. In 2016 stond de stad in de top bestemmingen van Loney Planet op nummer 5, een jaar later vroeg CNN zich af of Rotterdam niet de nieuwe hoofdstad van “cool” Europa is en nu wint de stad het songfestival voor zich. Rotterdam heeft natuurlijk ook veel te bieden, enkele top attracties zijn:

  • De Markthal
  • Witte De Withstraat (uitgaan)
  • Het museum park met: de Kunsthal, Boijmans van Beuningen, en het Natuur Museum
  • De Kubuswoningen
  • Diergaarde Blijdorp een van de oudste en tegenwoordig een van de mooiste diergaardes van Europa bij the tour expert op plek 2
  • Het Wereldmuseum
  • De haven
  • En natuurlijk de mooiste Skyline van Nederland
Lees ook:
Barbie, ook wel bekend als Samantha de Jong, in kritieke toestand in het ziekenhuis

Goed nieuws voor ondernemers

Naast een geweldig feest in de Ahoy zullen ook veel ondernemers blij zijn. Vele toeristen zullen de stad bezoeken, wat natuurlijk goed is voor de cafes, restaurants en zeker ook de hotels. De prijzen schieten nu al door het dak op de dagen rond de finale van het songfestival. Zelfs budget hotels vragen al honderden tot duizenden euro’s voor een nacht. Niet alleen in Rotterdam maar ook in de omgeving (Den Haag, Delft en waarschijnlijk ook Amsterdam) zal het voor meer hotelboekingen en toeristen zorgen.

Duncan Laurence

Aan Duncan Laurence met ‘Arcade’ heeft Rotterdam het te danken dat het songfestival naar Nederland komt. Hij won de editie van 2019 in Tel-Aviv, Israël. Met de winst van Rotterdam als host krijgt de stad haar eerste songfestival. Voor Nederland zal het de vijfde keer zijn, eerder waren het Amsterdam, Hilversum en Den Haag waarvan de laatste stad zelfs twee keer de host was.

Photo by: Andres Putting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loop nooit meer verkeerd dankzij Google Maps Live View

Virgil van Dijk voetballer van het jaar

Virgil van Dijk verkozen tot voetballer van het jaar