moordcommando
Saved Read later
Deel dit bericht

Moordcommando Nederlandse onderwereld actief in Spanje

Dat criminelen vaak hun toevlucht zoeken in het buitenland is bekend. Als het hen in Nederland te heet onder de voeten wordt dan vluchten ze naar landen zoals Dubai en Spanje. De illusie van veiligheid wordt al snel doorbroken als blijkt dat ze op de hielen worden gezeten door een moordcommando, die wordt aangestuurd door Nederlandse rivalen.

Liquidatie Ibrahim Buzhu door moordcommando

De liquidatie van crimineel Ibrahim (de slager) Buzhu In Spanje afgelopen week is een voorbeeld van het feit dat criminelen letterlijk geen grenzen kennen. Buzhu was niet de eerste crimineel die zijn toevlucht zocht in Spanje en er werd omgebracht. Er zijn meer criminelen die zich veilig waanden onder de Spaanse zon, maar er toch werden geliquideerd. Het is niet de eerste keer dat Nederlandse criminelen in Spanje het nieuws beheersen.

In 2018 werd crimineel Hamza Ziani in Torremolinos met pistoolschoten om het leven gebracht. Halverwege 2020 werd in Spanje een moordcommando opgepakt nadat de Nederlandse en Spaanse politie hadden samengewerkt na de liquidatie van Abdehadi Yaqout. In vrijwel alle gevallen is een een link met topcrimineel Ridouan Taghi.

Constante spanning

In het geval van Buzhu ging er een turbulent jaar aan zijn liquidatie vooraf. Hij waande zich veilig in Spanje omdat hij er de weg goed kende. Maar schijn bedriegt, hij werd vorige week alsnog door een moordcommando geliquideerd omdat hij verantwoordelijk zou zijn voor een partij verdwenen drugs. Hij kreeg hartproblemen door de constante spanning en liet zich behandelen in een Nederlands ziekenhuis.

Bekijk ook:
Snelheid, explosieven, en dodelijke risico's: De keiharde realiteit van plofkraken

Eenmaal terug in Spanje wist het, door rivalen aangestuurde moordcommando, hem toch te vinden en hem om het leven te brengen. Het zal niet de laatste liquidatie zijn in Spanje. Het land is populair onder criminelen, die graag zaken doen onder de Spaanse zon. De Spaanse politie laat weten nauw samen te werken met haar Nederlandse collega’s. Met de moord op Buzhu heerst de angst dat dit het begin is van een nieuw bloederig hoofdstuk in de criminele onderwereld.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.