in ,

AngryAngry

Illegaal fokken van mopshonden stopt niet

Illegale fokkers blijven ondanks een verbod doorgaan met het fokken van mopshonden met een platte snuit. Dierenarts Kelly Kessen van dierenorganisatie Dier & Recht noemt het misdadigers. Er zijn strengere regels opgesteld, maar die lijken niet te helpen.

Controles

De NVWA laat weten dat er controles gaande zijn omdat er meldingen over illegale fok zijn binnengekomen. “We krijgen meldingen en nemen die serieus”, zegt de woordvoerder. “We kunnen niet zomaar boetes uitdelen. Als we een overtreding constateren, dan moeten we dat goed onderbouwen en een hele casus opbouwen.” Hoeveel controleurs er op pad gaan, wil de NVWA niet zeggen.

‘Grote zorgen’

Dier & Recht maakt zich ernstige zorgen. Dierenarts Kessen: “Fokkers die in 2020 blijven doorfokken met kortsnuiten, zijn misdadigers. Zij weten dondersgoed dat ze in overtreding zijn. Door de korte snuitjes verkeren de dieren continu in ademnood. Het is ontzettend slecht voor de dieren. Dit moet zo snel mogelijk stoppen.”

Bekijk ook:
Dit zijn de kleinste hondenrassen

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Geschreven door Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Man noemt zijn zoontje ‘Feyenoord’

Een ‘normaal’ seksleven ziet er ZO uit