in

Duitse boeren voegen zich bij Nederlandse collega’s

Boerenprotest krijgt internationaal vervolg

Aanstaande woensdag kunnen de Nederlandse boeren, die zich hebben verenigd in Farmers Defence Force, zich gesteund weten door hun Duitse collega’s. Die hebben aangekondigd met tractoren de grens over te steken om de Nederlandse acties te steunen. Een woordvoerder verklaart: “We tonen ons solidair en staan achter onze Nederlandse collega’s, omdat de politiek ook daar geen goede randvoorwaarden voor boeren schept.”

Hele grensstreek betrokken

Akkerbouwer Daniel Elling coördineert de acties van zijn collega’s, net over de grens met de Gelderse Achterhoek. De verwachting is dat er op woensdag zo’n honderd tot honderdtwintig boeren bij Winterswijk de grens oversteken en bij het nabijgelegen Aalten nog eens honderd. Van Groningen tot Limburg, zal naar verwachting hetzelfde gebeuren, hoewel de belangstelling per regio verschilt.

“Zwalkend overheidsbeleid”

De Duitsers herkennen dezelfde problemen in verschillende landen: een “zwalkend overheidsbeleid” waardoor er geen lange termijn investeringen gedaan kunnen worden, en “oneerlijke concurrentie van boeren buiten Europa, waardoor Europa straks niet meer voor zichzelf kan zorgen”. Dit wordt bevestigd door Albert Markerink van FDF in Gelderland. Hij rekent dan ook op 300 Duitse trekkers, alleen al in Gelderland. De Duitse boeren krijgen in Nederland van FDF-leiders te horen waar ze actie gaan voeren.

Vreedzame acties

Voorwaarde voor de Duitse deelname is dat de acties vreedzaam verlopen. “Wij staan voor een vreedzaam protest en zullen ons daar strikt aan houden. Als het gewelddadig lijkt te worden, keren we direct om!”

Lees ook:
Koe trapt vrouw in gezicht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Wie gaat er winnen: Rico of Badr?

Dit wist je nog niet over piraten