Lekker wakker worden
Saved Read later
Deel dit bericht

De belangrijkste voordelen van een slimme wekker op een rijtje

Een goede nachtrust is onwijs belangrijk. Je voelt je een stuk fitter, het is goed voor je gezondheid en je ervaart een hoger energielevel. Mocht je te weinig slapen, merk je dit aan tal van gezondheidsklachten. Voldoende reden dus om zo goed mogelijk te slapen!

Heb jij echter moeite met slapen? Lukt het je niet om in slaap te komen? Of word je eigenlijk al direct met stress wakker? In dat geval is het aan te raden om enkele hulpmiddelen aan te schaffen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een ‘good old’ slaapmasker, maar je kunt ook voor een slimme wekker kiezen. In de afgelopen periode zijn de slimme wekkers behoorlijk populair geworden!

Wat is een slimme wekker precies?

Een belangrijk kenmerk van een slimme wekker is de verbinding met jouw smartphone. Via bijvoorbeeld de wifi verbinding of een bluetooth verbinding kun je de wekker aan jouw smartphone koppelen. Vervolgens ben je in staat om de wekker met jouw smartphone te bedienen. Dit klinkt wellicht in eerste instantie overbodig, maar dat is het absoluut niet.

Bijkomend voordeel: je kunt uit verschillende soorten slimme wekkers kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld voor de Philips HF3519/01 wekker kiezen. Dit is een zogeheten wake up light, welke je met jouw smartphone kunt bedienen. Via jouw smartphone kun je onder meer uit 5 wekgeluiden kiezen.

De belangrijkste voordelen

Wil je jouw woning smart home inrichten? Dan heb je uit meer en meer producten de keuze. Eén van de producten waar je wellicht niet direct aan zou denken, is een slimme wekker. Toch is het aan te raden om eens naar een slimme wekker te kijken. Meer en meer experts zijn het er namelijk over eens dat een slimme wekker veel voordelen met zich mee brengen.

Koppeling aan jouw agenda

Heb jij een behoorlijk volle agenda? En ben je daardoor wel eens bang dat je je gaat verslapen? Dan komt een slimme wekker maar al te goed van pas. Je kunt de slimme wekker namelijk via jouw smartphone aan jouw agenda koppelen. Op basis van jouw agenda zet de wekker zichzelf als het ware automatisch. Je hebt hierdoor géén omkijken naar het zetten van de wekker, terwijl je wel elke ochtend op het juiste tijdstip wakker wordt. Een win-win combinatie, niet waar?

Bekijk ook:
Dit zijn de 3 meest verkochte producten op Bol.com in 2023

Je kunt uit veel soorten slimme wekkers kiezen

Heb je nu al interesse in een slimme wekker? Dan is het goed om te weten dat je uit echt veel soorten wekkers kunt kiezen. Zo is het mogelijk om voor de hierboven genoemde Philips variant te kiezen. Die variant is een wake up light; sterker nog, dat is de enige wake up light waarvan de werking klinisch bewezen is.

Je kunt echter ook voor een normale wekker kiezen, voor een wekkerradio of voor een digitale wekker. Ongeacht wat jouw wensen zijn, kun je altijd wel een geschikte slimme wekker vinden.

Eén van de meest interessante slimme wekkers is de Harman Kardon Citation Oasis. Dit is een slimme wekker die op basis van Google Assistent werkt. Je kunt dus met jouw stem deze wekker bedienen; hoe handig is het om op die manier jouw wekker elke avond te zetten. Verder beschikt deze wekker over een DAB+ radio speaker en over een oplaadfunctie. Met dank aan deze functie ben je in staat om jouw smartphone op te laden. Met jouw slimme wekker! Hoe handig is dat?

Allerlei soorten functies

Geen enkele slimme wekker is hetzelfde. Dat blijkt overduidelijk als je de varianten van Harman Kardon en Philips naast elkaar zet. Juist doordat alle wekkers zo verschillend zijn, kun je uit tal van functies kiezen.

Zo bestaan er ook slimme wekkers die een speaker ingebouwd hebben zitten. Dát zorgt ervoor dat jij vanaf jouw smartphone de gewenste muziek kunt streamen. Heerlijk als je voor het slapen gaan nog even naar jouw favoriete liedje wilt luisteren. Als de volgende ochtend jouw wekker gaat, wordt mogelijk dat liedje direct weer afgespeeld. Die keuze is echter aan jou; je kunt een slimme wekker namelijk naar wens instellen.

Verder zijn sommige slimme wekkers in staat om jouw slaap te analyseren. Aan de hand van sensoren kan jouw slaap geanalyseerd worden, waarna je deze analyse de volgende dag op jouw smartphone kunt bekijken. Met dank aan een dergelijke functie kun je gericht aan jouw nachtrust werken. Aan het verbeteren van jouw nachtrust welteverstaan.

Bekijk ook:
Dit zijn de 3 meest verkochte producten op Bol.com in 2023

Slimme wekkers kosten niet de hoofdprijs

Spreken de hierboven besproken voordelen jou nu al aan? En heb je daarom voorzichtige interesse om een nieuwe slimme wekker aan te schaffen? Dan is het goed om te weten dat je hier niet de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Voor sommige varianten betaal je wel meer dan 200 euro, maar er bestaan ook genoeg voordeligere varianten. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Soundmaster UR620 Wekkerradio met bluetooth. Voor deze handige én fraaie slimme wekker betaal je nog geen 45 euro.

Slimme wekkers lijken op normale wekkers

Wil jij het liefste geen al te opvallende wekker op jouw nachtkastje hebben staan? Ook dan kun je prima voor een slimme wekker kiezen. Het is namelijk echt niet zo dat de slimme wekkers een heel futuristisch design hebben. Nee, als je bijvoorbeeld naar de variant van Soundmaster kijkt, zie je gewoon een  ‘normale’ wekker. Het enige waarin de wekker niet ‘normaal’ is, is de hoeveelheid functies. Die functies zijn immers niet te vergelijken met de functie van een ‘normale’ wekker.

Zet jouw wensen op een rijtje!

Wil jij graag zo snel mogelijk de beste slimme wekker aanschaffen? Het advies is dan om eerst jouw wensen op een rijtje te zetten. Hoe moet de wekker er uit komen te zien? Hoeveel geld wil je maximaal uitgeven? En over welke functies moet de wekker zoal beschikken? Als je over dergelijke wensen op voorhand nadenkt, kun je alvast een flinke schifting in het aanbod maken. Want, je moet wel goed rekening houden met het feit dat je uit allerlei soorten slimme wekkers kunt kiezen!

671

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.