Nicolas Cage wil schurk spelen in sequel Batman
Saved Read later
Deel dit bericht

Nicolas Cage wil schurk spelen in sequel The Batman

Hollywoodster Nicolas Cage heeft aangegeven dat hij een rol wilt spelen in de sequel van The Batman, maar hij wilt geen heldenrol, de acteur wilt namelijk een schurk spelen. Hij heeft echter een niet-alledaagse boef in gedachten, sterker nog; hij wilt een misdadiger spelen die helemaal niet in de comics voorkomt. Je leest er alles over in dit artikel.

Nicolas Cage in The Batman

De acteur heeft laten weten dat zijn keuze uitgaat naar het bizarre personage ‘Egghead’. Dat dit een vreemd verzoek is blijkt wel uit het feit dat Egghead in de eerste instantie niet eens voorkomt in de comics. The Joker en Clayface kennen we allemaal, maar Egghead werd pas in de comics verwerkt ná de Batman serie met Adam West in de jaren 60. Hetzelfde gebeurde met schurken als King Tut, The Siren en The Bookworm. Ook deze werden nadat de serie al bestond in de comics verwerkt.

De horror-acteur Vince Price speelde de rol van Eggman in de 60’s serie, waarin Adam West de rol van The Batman vertolkte. Cage zegt in een interview met IGN dat hij de rol van Eggman wel op zich durft te nemen. “Ik denk dat ik hem echt angstaanjagend kan maken, ik heb een concept voor Eggman, dus laat Warner Bros maar weten dat ik er klaar voor ben” aldus Nicolas Cage. Warner Bros heeft nog niet gereageerd.

Eggman past in het plaatje van de jaren zestig-serie

Dat Eggman in het jaren 60 plaatje past is duidelijk, of Warner Bros er brood in ziet valt nog te bezien. De personage is eerder grappig dan eng. Met zijn grote hoofd en flauwe eiergrappen zoals egg-celent en egg-citing is Eggman inderdaad creepy, maar zou het ook een schurk in een sequel van The Batman kunnen zijn? Cage denkt van wel, hij is van mening dat hij een angstaanjagende schurk van hem kan maken.

Nicolas Cage speelde eerder in een superheldenfilm. Hij speelde Johnny Blaze in de Marvel-film Ghost Rider. De film werd niet het succes waar de producenten op hadden gehoopt, maar Cage had veel plezier in het neerzetten van de personage. Dat er een sequel van The Batman komt zit er dik in. De film leverde alleen al in het openingsweekend in de Verenigde Staten al 21,6 miljoen dollar op. Of we Cage in een eventueel vervolg gaan zien? Dat zal de toekomst uitwijzen.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.