in

Zelf gelnagellak aanbrengen? Zo doe je dat!

Gelnagellak aanbrengen met deze stap-voor-stap handleiding

Gelnagellak is een nagellak op gelbasis die minimaal 2 weken mooi blijft. Je hebt dus geen last van afgebladerd nagellak wat na één douchebeurt alweer helemaal verpest is. Het aanbrengen van gelnagellak gaat iets anders in zijn werk dan het aanbrengen van normale nagellak. Wij leggen jou graag uit hoe je dit zelf kan doen.

Benodigdheden

Het is niet heel ingewikkeld om zelf gelnagellak aan te brengen, maar het is niet erg om eerst even te oefenen. Allereerst heb je een paar dingen nodig om gelnagellak perfect aan te kunnen brengen op jouw eigen nagels.

Wat heb je nodig?

  • Bokkenpoot
  • Nagelvijl
  • Celstofdeppers
  • Cleaner

Zelf gelnagellak aanbrengen

Om het beste resultaat te krijgen is het belangrijk om de nagelriemen een beetje terug te duwen. Dit doe je met de bokkenpoot. Daarna is het zaak om de nagels in de gewenst vorm te vijlen. Sommige mensen kiezen ervoor om dit na het lakken te doen, maar dit kun je beter vóór het aanbrengen doen. Op die manier heb je geen lelijke randen. Voor het hechten van de gelnagellak is het tevens ook belangrijk om de nagels een beetje op te ruwen met de fijne kan van de nagelvijl. Daarnaast moeten de nagels goed schoon & vetvrij zijn. Dit doe je met celstofdeppers en een cleaner. Neem de nagelranden ook goed mee. Raak je nagels naderhand niet aan, anders worden ze weer vet. Raak je ze toch per ongeluk aan? Dan ga je er nog een keer overheen met de cleaner.

Bekijk ook:
Driving shoes: 5 tips om je autoschoenen modieus te dragen

Gelnagellak aanbrengen

Nu kun je beginnen met de rubber basecoat. Breng een dun laagje aan op de nagels en laat deze gedurende 1 minuut onder een nagel UV lamp drogen. Met een ledlamp is de droogtijd 30 seconden. De basecoat wordt gebruikt zodat de nagellak langer blijft zitten.

Daarna is het tijd voor de kleur gellak. Kies de kleur die jij wilt en laat deze onder de UV lamp 2 minuten drogen, onder de ledlamp 60 seconden. Zodra deze laag droog is kun je een tweede laag aanbrengen. Ook de tweede laag moet weer 1-2 minuten drogen.

Zit de kleur erop? Dan wordt het tijd voor de laatste laag, namelijk de ‘Top Coat’. Dit zorgt ervoor dat de nagels vol kleur zijn en gaan glanzen. Deze laag moet ook weer 2 minuten of 60 seconden drogen afhankelijk van welk soort lamp je gebruikt. Achteraf kan er nog een plakkerige laag op de nagel ontstaan door de top coat. Dit kun je gewoon met reinigingsmiddel of remover verwijderen na uitharding.

Bekijk ook:
Dit zijn de piercing trends van 2021

Tips gelnagellak aanbrengen

Het kan best lastig zijn om voor het eerst zelf gelnagellak aan te brengen als je dit nog nooit gedaan hebt, daarom hebben wij een aantal tips. Allereerst is het belangrijk om de kleurlaag niet te dik aan te brengen. Als het een donkere kleur is, dan is één laag genoeg. Wil je jouw tenen lakken? Dan is een teenspreider een ontzettend handig hulpmiddel. Schud altijd de potjes nagellak vóór gebruik zodat de inhoud goed mengt. Onze laatste tip: lak je nagels nooit in de zon. Hierdoor kan een chemische reactie ontstaan wat een brandend gevoel geeft en de nagel kan beschadigen.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

eerste uitnodigingen vaccinatie

Eerste uitnodigingen vaccinatie de deur uit

Airsoft wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit