in

Deze 9 leuke feitjes over nagellak wist jij nog niet

Hoeveel zou de duurste nagellak ooit kosten?

Iedere vrouw heeft wel eens haar nagels gelakt. Ondertussen is het misschien wel vanzelfsprekend geworden en kun je het met je ogen dicht doen. Maar heb je wel eens nagedacht over de weetjes, feitjes en geschiedenis achter nagellak? Wij verrijken jouw kennis graag met een paar leuke feitjes over nagellak waar je op het volgende feestje indruk mee kunt maken.

Nagellak geschiedenis

Wist je dat… Nagellak een lange geschiedenis heeft? Nagellak bestaat al meer dan 5000 jaar. In China maakte ze in 3000 voor Christus al nagellak door bijenwas, eiwitten, gelatine en plantaardige kleurstoffen te gebruiken.

Wist je dat… acrylnagels ook al decennia lang bestaan? Deze werden in 1978 voor het eerst gebruikt door een tandarts. Hij ontwikkelde de acrylnagels door middel van tandheelkundige techniek. Had je toch nog een reden om naar de tandarts te willen gaan!

Wist je dat… een French manicure oorspronkelijk bedacht was voor actrices? In 1975 werd dit gezien als een klassieke en tijdbesparende manier om nagels te matchen met verschillende kledingwissels van actrices. Stylisten en Hollywoodsterren hebben deze manier al gauw overgenomen waardoor het nu zo populair is.

Bekijk ook:
Welke oogkleur komt het minste voor?

Wist je dat… nagellak in het oude Egypte gebruikt werd om status aan te duiden? De lagere klassen mochten hun nagels alleen in een lichte kleur lakken, terwijl de mensen met status hun nagels rood mochten kleuren.

nagellak feitjes

Nagellak feitjes

Wist je dat… de duurste nagellak ooit ongeveer 250.000 dollar kost? Het gaat om de Black Diamond King. Deze is gemaakt van 267 karaats zwarte diamanten waardoor de prijs enorm is opgelopen.

Wist je dat… Donkere kleuren sneller schilferen? Dit komt door de hoger pigmentatie. Natuurlijk betekent dit niet dat je nu geen donkere kleuren meer kunt aanbrengen. Breng een aantal dunne laagjes aan zodat je er lang van kunt genieten.

Wist je dat… Nagellak juist niet in de koelkast bewaard moet worden? Dit wordt door veel mensen aanbevolen omdat het beter zou zijn, maar dat is een fabel! Bewaar de nagellak liever op een droge plek op kamertemperatuur. Het bewaren in de koelkast kan ervoor zorgen dat de nagellak gaat kristalliseren. Ook de badkamer is niet aan te raden omdat het daar te vochtig is.

Bekijk ook:
Dit zijn de piercing trends van 2021

Wist je dat… Nagellak meerdere functies heeft? Je hoeft het niet alleen op je nagels te gebruiken. Die dunne panty’s die steeds scheuren? Doe er een beetje doorzichtige nagellak op en hij zal niet verder scheuren! En goedkope sierraden? Ook daar doe je een laagje transparante nagellak op zodat er geen roest en verkleuring plaats kan vinden.

Wist je dat… nagellak een houdbaarheidsdatum heeft, maar remover niet? Wanneer een flesje nagellak eenmaal open is geweest kun je deze meestal maar 1 of 2 jaar bewaren omdat de samenstelling langzaam verandert. De remover, daarentegen, blijft altijd goed.

Geschreven door Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 22 en oorspronkelijk kom ik uit Zeeland maar ik woon sinds 2018 in Ridderkerk, verhuisd voor de liefde. Bij die verhuizing kwam ook gelijk de titel stiefmoeder, gratis en voor niets! Alhoewel ik liever bonus moeder gebruik, het woord stiefmoeder heeft zo'n negatieve reputatie dankzij Disney. Ik ben graag op de hoogte van wat er allemaal om ons heen gebeurt en schrijf hier dan ook graag over als ik er tijd voor kan vinden. Met drie kinderen in huis is tijd voor jezelf niet altijd even makkelijk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Het bizarre leven van Josef Mengele

Verantwoord sporten in coronatijd