in , ,

Wist jij dat deze La Casa de Papel acteur professioneel bokser was?

Verder is hij ook nog stand-up comedian geweest en schrijver

©Neydt/123RF.COM

Waarschijnlijk heb jij, net zoals ik, het nieuwste seizoen van La Casa de Papel al helemaal uitgekeken. Ik zal er niet teveel over verklappen, behalve dat het in mijn ogen echt het beste seizoen tot nu toe is. Maar wist je dat een van de acteurs dit seizoen meer kan dan alleen acteren? Een van de bendeleden is in het echt professioneel bokser geweest, en is ook nog eens schrijver en dichter. Weet jij over wie we het hebben?

Hovik Keuchkerian

De acteur Hovik Keuchkerian, in onze ogen beter bekend als Bogotá, is geboren in 1972. Toen hij drie jaar oud was verhuisde zijn familie naar Madrid. Hij is zijn bokscarrière gestart in 1998 en heeft zijn laatste wedstrijd in 2004 gebokst. Daarna begon hij als stand-up comedian en schrijver. Hij heeft tot nu toe vier boeken gepubliceerd, waarvan de laatste de titel ‘Resiliente‘ heeft.

Bokscarriere

Naast heel veel trainen heeft Hovik ook zeventien wedstrijden gebokst in de heavy weight klasse. Van de 17 wedstrijden heeft hij er maar 1 verloren. Deze wedstrijd vond plaats in 1999 tegen Thierry Geuzouli, en hij verloor deze met een KO.
Hovik stond bekend als een southpaw, wat betekent dat hij linkshandig is en met zijn rechterhand leidt. De meeste van zijn wedstrijden heeft hij gewonnen met een KO of een TKO. Je kunt dus wel zeggen dat hij er talent voor had.

Lees ook:
5 Geweldige Johnny Depp films
bogota boksen
Bron: boxrec.com

Schrijfcarriere

Het laatste boek wat Hovik geschreven heeft heet Resiliente. In dit boek schrijft hij over zijn persoonlijke manier van literatuur en het leven begrijpen. Zijn bekendste boek is Cartas desde El Palmar. Ruw vertaald betekent dit Brieven van El Palmar. Hierin staan allerlei verzen zoals ‘Bel Me Niet’ en ‘Bij zonsondergang’.

Filmcarriere

Keuchkerian is vooral bezig op Spaanse grond, maar sommigen van ons zullen hem ook gezien hebben in de tv serie The Night Manager. Natuurlijk heeft La Casa de Papel een enorme boost aan zijn bekendheid gegeven, en we verwachten dan ook dat hij in de toekomst nog wel vaker op zal duiken. Voor nu is hij te zien in de Spaanse tv serie Antidisturbios.

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Boa mishandeld op strand Ijmuiden

Vermiste mathijs

Zoektocht naar vermiste Mathijs hervat met honden en paarden