ABBA komt in 2020 met nieuwe nummers 12
Saved Read later
Deel dit bericht

ABBA komt in 2020 met nieuwe nummers

”You are the dancing queen
Young and sweet, only seventeen
Dancing queen
Feel the beat from the tambourine
Oh, yeah” 

ABBA komt in 2020 met nieuwe nummers 14

Niemand hoeft langer dan drie seconden na te denken van wie deze lyrics is. ABBA natuurlijk! De Zweedse popgroep die wereldwijd doorbrak en waarvan nog steeds de liedjes vrolijk worden meegezongen. Ook Mamma Mia! kennen we allemaal, met de swingende hits van deze vier toppers. We kennen ze niet anders dan van hun glamourmuziek, en extravagante kleding. Helaas lasten ze in 1983 een pauze in, die definitief bleek te zijn. Máár, goed nieuws: You can dance, you can jive, again!

ABBA komt in 2020 terug met nieuwe nummers!

Een stukje voorgeschiedenis

De Zweedse band ABBA kwam samen in 1972 en de samenwerking werd echt beëindigd in 1983. De doorbraak van de band was dankzij een optreden op het Eurovisiesongfestival. Uiteindelijk groeide het uit tot het grootste exportproduct van Zweden. De band bestond uit Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid. Dit waren overigens ook twee huwelijken, die helaas geen stand hielden. Hierdoor werden de wegen van ABBA gescheiden, en legden de twee mannen zich toe op het schrijven van musicals en de vrouwen probeerden verder te gaan met solocarrières. De hits die ABBA als band had geschreven, kwamen terecht in de razend populaire musical Mamma Mia!, die ook nog verfilmd werd.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Nooit echt gestopt

Ondanks de break-up, is ABBA nooit echt gestopt. Het leefde voort in de hipste clubs, op alle feestjes, in musicals, en op de radio. De nummers zijn slim genoeg om voort te leven van generatie tot generatie. Zelfs kinderen vinden de nummers leuk om naar te luisteren. ABBA was/is absoluut een hitmachine. Ook de musical mamma mia! heeft hieraan een onmisbare bijdrage geleverd.

Nieuwe nummers 2020

Eigenlijk beloofde ABBA de nieuwe nummers anderhalf jaar geleden al, dus echt vers nieuws is dit niet voor de trouwe fans. Ze lieten toen op Instagram weten twee nieuwe nummers te hebben geschreven die vorig jaar december zouden uitkomen. “Na zo'n 35 jaar voelden we alle vier dat het leuk zou zijn om de krachten weer te bundelen en de opnamestudio in te gaan”, zo valt in het bericht te lezen. “Het was alsof de tijd had stilgestaan en dat we slechts een korte vakantie hadden gehad.” Hoorden we, als muziek in de oren.

Bekijk ook:
Live band of DJ? Wat past het beste bij jouw trouwfeest?

Zelfs de titels werden al vrijgegeven, ‘I still have faith in you', en ‘Don't shut me down'.  Zonder reden werden deze nummers niet uitgebracht. Máár na lang te wachten, lijken ze nu dan toch eindelijk te komen. In een recent interview met het Duitse persbureau DPA liet Björn Ulvaeus het volgende weten over de release:

”Volgend jaar. Absoluut. Dat kan met de hand op het hart zeggen.”

Wanneer de nummers uit worden gebracht, is echter nog onbekend. Nog even afwachten dus!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.