in ,

Top 10 vreemdste hotels ter wereld

Overnachten in stijl

Bijzonder hotel

Een weekendje weg hoeft niet altijd te betekenen dat je in een standaard hotel hoeft te slapen. Je kunt het een stuk creatiever aanpakken door een onvergetelijke nacht te boeken in een vreemd of raar hotel, en daarmee een leuke herinnering aan je lijstje toe te voegen. Dit is de top 10 vreemdste hotels ter wereld.

Pioneertown – Californië

Door te overnachten in dit hotel waan je je in het Amerikaanse wilde westen. Slaap als een cowboy, eet als een cowboy en er is uiteraard entertainment dat volledig aansluit bij dit thema.

Giraffe Manor – Nairobi

In dit resort staat de giraffe centraal. Ze lopen er vrij rond, eten samen een ontbijtje met je en stellen hun lange nek beschikbaar om geaaid te worden. Giraffe Manor is een populair resort onder de sterren.

Jumbo Stay – Stockholm

Jumbo Stay in Stockholm is niet zomaar een hotel. Ze hebben daar een Boeing 747 omgebouwd voor mensen die helemaal gek zijn van vliegtuigen, of mensen die lijden aan vliegangst. Een onvergetelijke droomreis.

Henn-na Hotel – Nagasaki

Het Henn-na hotel in het Japanse Nagasaki wordt compleet gerund door robots. Van inchecken tot het ontbijt, alles is geautomatiseerd, er komt geen mens aan te pas. Handig als je geen mensen-mens bent.

Hotel de Glace – Quebec

Een ijskoude, maar betoverende ervaring. Hotel de Glace is compleet opgetrokken uit ijs. Met de juiste verlichting slaap je net zo lekker als dat prinsesje uit de film Frozen. Het dekbed en hoofdkussen zijn uiteraard wel van stof.

Hotel Kakslauttanen – Lapland

in Hotel Kakslauttanen slaap je in een transparante iglo onder een prachtige sterrenhemel. Als kers op de taart mag je genieten van het noorderlicht en is er elke dag een tour met rendieren te boeken. 

Norrqvarn Hotel – Zweden

Nabij het Zweedse Lyrestad staat een hotel waar je een paddenstoel of een boomstronk kunt boeken om in te overnachten. Als je altijd al had willen weten hoe het voelt om een kabouter te zijn dan is dit je kans.

Capsule Hotel – Japan

Het Capsule Hotel staat in het Japanse Kyoto. Heb je de film ‘Alien’ wel eens gezien? Jij gaat in dit hotel exact zo overnachten, in een capsule. Het is de ultieme science-fiction overnachting.

Silver mine Hotel – Zweden

In Silver mine Hotel daal je 155 meter af naar je hotelkamer. Er is geen internet, geen uitzicht op een mooi landschap en een ontbijt bestellen doe je met een walkie-talkie. Het is het diepst gelegen hotelkamer ter wereld, een ware uitdaging voor mensen met claustrofobie.

Fortress Hotel – Engeland

Dit was ooit een verdedigingsfort voor de aanvallen van Napoleon. Nu wordt het gebruikt als hotel. De buitenkant ziet er misschien niet uitnodigend uit, maar de binnenkant is van alle luxe voorzien. Een unieke en inspirerende ervaring.

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.