in , , ,

OMGOMG

Top 10 gevaarlijkste insecten ter wereld

Die wil je niet tegenkomen!

In deze video ontdek je wat de aller gevaarlijkste insecten ter wereld zijn. Die wil je echt niet tegen komen!

Bij gevaarlijke dieren denk je bijvoorbeeld al gauw aan haaien, leeuwen en giftige slangen. Deze dieren kan je in het wild maar beter vermijden, want dat kan wel eens verkeerd aflopen. De dierenwereld bestaat daarnaast uit nog veel meer gevaarlijke leden. Heb je wel eens stilgestaan over het feit dat er ook veel gevaarlijke insecten bestaan?

Insecten hebben vaak nuttige functies in de natuur. Maar, ze mogen dan wel onmisbaar zijn in de natuur, veel mensen zijn toch niet bepaald fan van de kleine beestjes. En begrijpelijk, want ze staan er bekend om het bijten, steken, zuigen, en niet op de goede manier. De insecten die we in Nederland kennen, zijn echter lieverdjes als je ze vergelijkt met deze horrorbeestjes uit de bovenstaande video.

Bekijk ook:
Wat zijn de dodelijkste dieren ter wereld?

In de bovenstaande video zie je een overzicht van de top 10 gevaarlijkste insecten ter wereld. Daarin zie je onder meer:

  • Kogelmieren; als je gestoken wordt door een kogelmier, dan voelt het alsof je bent neergeschoten. Dat verklaart de naam van dit insect.
  • Reuzenhoornaar; niemand is fan van wespen, maar dit is pas echt een terrorwesp. De reuzenhoornaar uit Azië kan ruim 7 centimeter lang worden en als je gestoken wordt door dit beestje kan dat wel eens dodelijke gevolgen hebben.
  • Muggen; we hebben allemaal wel (helaas) ervaring met muggen, ze zijn super irritant, maar kunnen ook erg gevaarlijk zijn. Muggen verspreiden talloze dodelijke ziektes, en de beestjes zijn daarom ook een van de meest dodelijkste dieren ter wereld.
Bekijk ook:
Wetenschappers ontdekken Godzilla wesp die onderwater duikt

Welk van deze insecten lijkt jou het gevaarlijkste? Laat het weten in de comments!

 

Foutje gezien? Laat het ons weten! Selecteer de tekst en druk Ctrl+Enter.

Expert

Geschreven door Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

TrendwatcherAuteurVideo ingezondenQuiz ingezonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

      De beste gratis apps voor foto’s bewerken

      Top 10 Twitter accounts met de meeste volgers