in

The Guardian vergeet blanke kinderen!

In een recent artikel van The Guardian over moderne schoolkinderen die trachten technologie uit de vorige eeuw te begrijpen kan men er niet omheen dat…..super inclusief alle blanke kinderen missen. Ze kunnen allemaal de met de hand gedraaide telefoon trouwens ook niet bedienen.

In het ‘feel good’ artikel kwamen moderne 15-jarige in beeld welke trachten gebruik te maken van de inmiddels verouderde techniek en producten. De meeste niet eens zo oud, denk aan apparaten uit 1990-2000. Het is bekend terrein, YouTube staat er vol mee: kinderen die ‘oude’ producten totaal niet begrijpen. Hier de link naar het artikel van The Guardian.

Bewust weggelaten?!

Bewust of niet, er valt iets op aan dit artikel. De ‘kids of these days’ spelen allemaal met oude telefoons en cassette players en zijn geen van alle blank! Het artikel gaat niet over inclusiviteit of over ras. Dit onderwerp komt niet aan bod maar ‘inclusiviteit’ is naast het klimaat toch een beetje de nieuwe religie aan het worden met overal genderneutrale toiletten die opduiken en de nodige quotes van Gretha. Zo veel verschillende kinderen komen naar voren in het artikel, maar missen we niet iemand?

Het is natuurlijk leuk dat het nieuws dit soort artikelen laat zien naast de golven van economische problematiek, oorlogen en gewelddadige protesten. Dat ‘niet-blanke kinderen’ niet langer worden buitengesloten…..Maar wat moeten we vinden van een artikel waar we ineens geen blanke kinderen meer in zien. Zeker nu we bij vrijwel elke reclame ‘mixed-race’ gezinnen zien om maar niemand tegen het zere been te trappen.

Stel dat hetzelfde artikel enkel blanke kinderen in de spotlights zette? Het was waarschijnlijk een rel geworden die dagen het nieuws had gedomineerd. Geen blanke kinderen, ach als je op de meeste scholen kijkt zijn die toch al in de minderheid. Inclusiviteit? Opzettelijk of ‘per ongeluk?’ Oordeel zelf.

Gewoon van The Guardian, de krant die toch ook vol uithaalde naar een vierjarige omdat het kind een ‘fascist’ zou zijn. Elke situatie kan volgens The Guardian omgevormd worden tot een ‘leermoment’, misschien kunnen ze zelf een leermoment maken van hun ‘super inclusive zonder blanke kinderen’ artikel.

Verandering in populatie

Natuurlijk veranderd de populatie, ook in Engeland. Een in het niet zo verre verleden ‘blanke school’ is intussen vrij inclusief.

De school in kwestie: Loxford Academy in het Londense Redbridge zag haar blanke populatie van 57 naar 35% zakken tussen 2001 – 2011. De Aziatische populatie steeg van 26 naar 42% in dezelfde periode. In Engeland geboren Aziatische-Britten gaven in 2012 nog aan dat ze het oude meer diverse Redbridge waar ze opgroeide miste. Meer diverse staat hierin voor meer blanke.

Niemand weet of The Guardian opzettelijk de blanke kinderen uit het artikel weerde. In een tijd waarin ‘diversiteit onze kracht’ is kunnen we wel stellen dat die diversiteit ook ‘nog’ blanke kinderen zouden moeten omvatten. Thanks The Guardian!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.