Sophie Hermans
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is het salaris van ‘tassendrager van Rutte’ Sophie Hermans

VVD-fractievoorzitter Sophie Hermans barstte tijdens het debat over de voorjaarsnota bijna in huilen uit toen PVV-voorman Geert Wilders aan haar vroeg hoe lang ze nog ‘de tassendrager van Mark Rutte' wil blijven. We weten dat politici een soms een dikke huid moeten hebben, want ze krijgen nogal wat kritiek te verduren. Misschien compenseert een royaal salaris het verdriet, wij zochten uit hoeveel Sophie Hermans verdient.

Sophie Hermans en Geert Wilders

Sophie Hermans (1981) is sinds 2017 lid van de Tweede Kamer namens de VVD. Hiervoor was zij de persoonlijke assistent van minister-president Mark Rutte. Dat zal de reden zijn waarom Geert Wilders haar de inmiddels omstreden vraag stelde. Ook haar zus is ‘een tassendrager' van Rutte, zij is sinds 2017 politiek adviseur van de minister-president, zij nam het stokje over van haar zus.

De emoties liepen hoog op toen Wilders aan het woord kwam. Hij was zichtbaar geïrriteerd, en dat stak hij niet onder stoelen of banken. Hij vroeg aan Hermans hoe lang zij nog de ambitie had om ‘de assistent-tassendrager van Rutte' te blijven. Sophie Hermans wist niet waar ze het zoeken moest, en moest een paar traantjes wegpinken voordat ze zichzelf wist te herpakken. Bekijk de beelden onder dit artikel.

Bekijk ook:
Vrouw ontdekt geheime deur in hotelkamer en maakt video van wat erachter zit

Salaris Sophie Hermans

Sophie verdient een lekker salaris om de tassen van Mark Rutte te mogen dragen. De fractievoorzitter van de VVD mag jaarlijks een bedrag van €133.102,25 op haar rekening bijschrijven. Dat komt neer op zo'n slordige €11.091,85 per maand. Daarnaast ontvangen Tweede Kamerleden een schadeloosstelling van €8.599,89 per maand, plus een vakantiebonus van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Sophie Hermans mag dan wel een traantje wegpinken, maar ze kan dat wel doen met een flink pak bankbiljetten. Dit royale salaris is misschien een kleine pleister op de bijtwond van Wilders, maar ze zal zich toch staande moeten kunnen houden tijdens een debat. Ze kon in ieder geval op steun rekenen toen ze Wilders toebeet dat ze op de inhoud wil reageren, maar niet op de persoon. Lekker assertief Hermans!

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.