gezicht robot

Geld nodig? Tech-bedrijf betaalt $200.000 om je gezicht op een robot te plaatsen

0 Shares

De ontwikkelingen met betrekking tot robottechnologie gaan zo hard dat ontwikkelaars innovatieve ideeën verzinnen om robots ‘menselijker’ te maken. Het is tenslotte de bedoeling dat we in de toekomst een robot naar de keuken kunnen sturen voor een kopje koffie of een biertje. Techbedrijf Promobot wil het menselijke aspect kopiëren van echte mensen. Ze zoeken mensen die hun gezicht willen verkopen.

Promobot betaalt mensen voor hun gezicht

Het bedrijf wilt uiteraard niet jouw echte gezicht van je hoofd rukken, maar een kopie maken van jouw gezicht en de bijbehorende gezichtsuitdrukkingen. Het bedrijf is van mening dat een robot pas als personal assistant kunnen fungeren als ze een vriendelijker gezicht hebben. Echte mensen (met een vriendelijk gezicht) kunnen zich dus aanmelden bij het bedrijf voor het verkopen van hun gezicht.

Er gaat uiteraard een screening aan vooraf. Jouw gezicht moet aan bepaalde kenmerken voldoen die passen bij de visie van het bedrijf. Als je door de screening komt dan kun je rekenen op een vergoeding van maar liefst 200.000 dollar. De bedenkers vinden dat een robot pas echt menselijker wordt als het gezicht op basis van een echt persoon is gebouwd, in plaats van een door een computer gemaakte tronie.

Bekijk ook:
Bizar: Pfizer wilt vaccins toe gaan dienen in de baarmoeder

Realistische robots

De ontwikkelaars willen de robots, die als personal assistants de markt op moeten, zo realistisch mogelijk maken. Dit wordt mogelijk gemaakt door 3D-modellering. Aan alle details wordt gedacht. Er wordt een metalen frame gebruikt waarop polymeer kunstleer wordt gebruikt om de huid na te bootsen. Tevens wordt er echt haar gebruikt voor het toevoegen van hoofdhaar, wenkbrauwen en wimpers op de robot.

De ontwikkelaars nemen verschillende gezichtsuitdrukkingen van de persoon op, en deze wordt dan via een computer in een 3D-model geprint. Even wachten op de afwerking en voilá, er rolt een robot met jouw tronie van de band. Het bedrijf wilt de robots al in 2023 in gebruik nemen. Dus heb jij een vriendelijke uitstraling? En kan je wel 200.000 dollar gebruiken? Dan kun je jezelf aanmelden op de website van Promobot.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

365
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.