De tien raarste wetten in Nederland

0 Shares

In Australië is het verboden om een dier dat je gaat slachten een naam te geven en in Frankrijk mag je niet zoenen in de trein. Als je aan rare wetten denkt, dan denk je meestal niet aan ons eigen kleine kikkerlandje. Toch zijn er in Nederland ook vreemde regels en wetten waar we ons aan dienen te houden. Wij hebben tien van die regels en wetten voor je op een rijtje gezet.

Bespieden

’Het is verboden zich in de nabijheid van een persoon dan wel een gebouw, woonwagen of woonschip op te houden met de kennelijke bedoeling deze persoon dan wel een zich in dit gebouw, deze woonwagen of dit woonschip bevindende persoon, te bespieden. Het is verboden door middel van een verrekijker of enig ander optisch instrument een zich in een gebouw, een woonwagen of woonschip bevindende persoon te bespieden.’’

Kortom, in Meppel geldt een ‘gluurverbod’, het is verboden om in het voorbijgaan even stiekem naar binnen te kijken.

Bekijk ook:
3 bizarre bezienswaardigheden: moeilijk te bereiken, maar prachtig!

Blaffende honden

Blaffende honden kunnen heel vervelend zijn, maar in Rotterdam kun je zelfs een boete van 130 euro krijgen als je viervoeter te luidruchtig is. De boete kan zelfs oplopen tot 2250 euro! Er is echter wel een uitzondering, als je hond naar een andere hond blaft wil de handhaving nog weleens een oogje dichtknijpen.

Verboden te sprokkelen

Sprokkelen is verboden. Dit is gedaan om stropers tegen te gaan, maar het betekent dat takjes, blaadjes en eikeltjes meenemen uit het bos dus technisch gezien ook niet is toegestaan.

Niet stoepkrijten

In veel plaatsen is het niet toegestaan te stoepkrijten. Mocht je betrapt worden op stoepkrijten, dan krijgen je ouders een bekeuring. Best leuk om dat eens als 40 jarige te proberen.

Telkens hetzelfde liedje..

Straatmuzikanten in Groningen kunnen beboet worden als ze langer dan een half uur op dezelfde plek spelen. Deze regel is ingegaan nadat mensen hadden geklaagd over eentonige muziek onder hun raam.

Bekijk ook:
Extreem weer, wat is de oorzaak en waarom het noordelijk halfrond?

Verstop je fooi!

De fooi die je krijgt na een dagje bikkelen mag je eigenlijk niet zomaar in je zak steken. Fooi wordt gezien als inkomsten en is dus belastbaar en moet daarom worden opgegeven bij de belastingdienst. Leuker kunnen ze het niet maken, wel makkelijker.

Je komt nooit meer van je schoonmoeder af!

Het ‘aanverwantschap’ dat ontstaat met je schoonfamilie als je gaat trouwen blijft ook bestaan als je gaat scheiden. Voor de Nederlandse wet blijven je schoonouders dus altijd je schoonouders.

Niet naar bommen zoeken!

Op veel plekken is het verboden een metaaldetector bij je te dragen. Op die plekken liggen veel materialen uit de Tweede Wereldoorlog. De gemeente wil voorkomen dat mensen gevaarlijke oude explosieven vinden of dat waardevolle archeologische vondsten in de handen komen van burgers.

Gelieve hier geen fietsen te plaatsen

In onder andere Oldenzaal mag je niet zomaar je fiets zomaar overal neerzetten. Als je fiets tegen een raam, kozijn of deur staat van iemand die daar geen toestemming voor heeft gegeven kan je een boete krijgen.

Bekijk ook:
Orkanen in Nederland, komt dat binnenkort ook voor?

Omgekeerde wereld?

Mocht er ooit onverhoopt een inbreker je huis binnen komen dan mag je hem niet opsluiten in de wc. Dit valt onder beroving van de vrijheid en dat is niet toegestaan volgens de wet.

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.