De schedelmarkt op Instagram 11
Saved Read later
Share

De schedelmarkt op Instagram

Schedels kopen en verkopen is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij Instagram. De website heeft echter een schedelmarkt waar tonnen tot miljoenen in omgaan. De verkoop en het kopen van schedels is hip, althans als je van morbide dingen houd. Je zou misschien denken dat we het over dierlijke schedels hebben, maar (helaas) hebben we het over mensenschedels!

Neem een duik in de wereld waarvan je wellicht niet eens wist dat ze bestond.De schedelmarkt van Instagram.

Schedelmarkt Instagram

De schedelmarkt op Instagram 15

Het sociale media platform is bekend van de foto's van de geweldige levens van haar gebruikers. Influencers te over, modellen en iedereen die maar iets te delen heeft is er te vinden. Maar naast alle fun heeft de website ook een morbide kant, de schedelmarkt.

Instagram, het foto en video-sharing netwerk in handen van Facebook bezit een miljoenen business, schedels dus. Schedel liefhebbers van over de hele wereld delen foto's van schedels en kopen en verkopen de schedels ook. Soms voor de prijs van een paar honderd euro maar rustig ook schedels van duizend of meer euro vliegen als warme broodjes over de virtuele toonbank.

Bekijk ook:
Eeuwenoude virussen komen tot leven door ontdooien permafrost

target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">Henry Scragg is een van deze verkopers. Hij heeft ongeveer 34 duizend volgers op het platform, waar hij dus een handel heeft in menselijke schedels. De schedels worden vaak opgeleukt met verf, juwelen of door er patronen in te graveren. Naast schedels zijn er ook andere botten te koop, populaire hastags zijn “#skull” of “#skeleton“.

Schedelmarkt Ebay

De schedelmarkt op Instagram 16

Voor 2016 kon je de handel vooral op eBay vinden. Deze site heeft echter een verbod geplaatst voor het verkopen van menselijke resten (met de uitzondering van haar). De markt verplaatste zich vervolgens naar andere netwerken en Instagram is nu de koning van de schedelverkoop.

Hoewel het niet in elk land legaal is, de leden van de groepen voelen zich verrijkt bij het aanbod. Ook doden dieren zijn hip, maar menselijke resten is waar het voor de meeste om gaat. Vooral het feit dat het allemaal echt is, spreekt veel liefhebbers aan. Plastic modellen hebben immers niet de “feel of the real deal”.

target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">Dolen Carag is ook erg populair onder de liefhebbers van deze morbide vorm van kunst.

De schedelmarkt op Instagram 17

Met betrekking tot Nederland kunnen we het volgende melden:

Het is niet verboden om menselijke overblijfselen te bezitten. Het is ook niet verboden om menselijke overblijfselen te kopen, te verkopen of er in te handelen, tenzij men weet dat deze stoffelijke resten illegaal zijn opgegraven uit een graf op een Nederlandse begraafplaats.

Bekijk ook:

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k
Trending
New
Opgeslagen

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.