De meest extreme glijbanen ter wereld 10
Saved Read later
Share

De meest extreme glijbanen ter wereld

We kennen natuurlijk allemaal wel de glijbaan in de speeltuin en de standaard glijbaan in het zwembad. In het verlengde daarvan heb je de iets extremere glijbanen zoals in bijvoorbeeld Duinrell. Maar voor de echte thrill seekers hebben wij de 10 meest bizarre, extreme en enge glijbanen op een rijtje gezet. Durf jij het aan?

Leap of Faith, Bahama’s

Op de Bahama’s vinden we deze op een Maya tempel gebaseerde glijbaan.

Hij is meer dan 18 meter lang, maar het meest spectaculaire eraan is het feit dat het gedeeltelijk doorzichtig is en door een zwembad vol met haaien gaat!

Scorpions Tail, Winsconsin

Deze glijbaan is wel tien verdiepingen hoog. Ja, je leest het goed. Ook is deze baan maar liefst 122 meter lang en is er een drop waar je met een duizelingwekkende snelheid naar beneden raast. Deze baan is helemaal doorzichtig en bevat zelfs een looping. Wat bijdraagt aan de ervaring is het feit dat je niet in een bootje naar beneden gaat, maar dat de vloer letterlijk onder je wegzakt.

Insano, Brazilië

Dit is de snelste waterglijbaan die ooit is gemaakt, de hele rit duurt maar 4 of 5 seconden omdat je zo belachelijk snel naar beneden gaat. Het schijnt met zo’n snelheid te gaan dat je lichaam geen eens contact maakt met de glijbaan. Je ‘’vliegt’’ als het ware naar beneden.

Mount Kilimanjaro, Brazilië

Met een hoogte van ruim vijftig meter en een vrije val naar beneden haal je op deze bizarre glijbaan makkelijk een snelheid van tegen de negentig kilometer per uur.

Tantrum Alley, Dubai

Het lijkt wel of er aan deze glijbaan geen einde komt. Je moet wel een aardig stukje naar boven klimmen, maar daarna ga je wel een tijd lang op een band door zogenoemde tunnels en tornado’s.

Wildebeest, Indiana

Dit is misschien qua snelheid en intensiteit niet de meest bizarre glijbaan. Maar wat het wel weer heel erg leuk maakt is dat het de langste meerpersoons glijbaan ter wereld is. Je bent er dus wel even zoet mee.

Brain Wash, Orlando

Deze baan doet zijn naam eer aan. Je voelt je namelijk aardig gedesoriënteerd tijdens deze rit. Je zit met meerdere mensen in een band in een gigantische tunnel vol met discolichten, geluiden en video’s. Een behoorlijk bijzonder ritje dus.

Aqualoop, Slovenia

De Aqualoop was de eerste glijbaan met een 360 graden loop. Het is de op 3 na snelste baan van Europa en je bent in slechts 7 seconden beneden.

Helaas hebben we in Nederland niet zulke waterparken en glijbanen, maar het is natuurlijk een optie om misschien eens je volgende vakantie met een bezoek aan zo’n geweldig

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.