in

5 veel voorkomende nachtmerries met betekenis

Meest voorkomende nachtmerries

In onze dromen verwerken we onbewust een heleboel van ons dagelijkse leven. Het kan dus zeker geen kwaad om er eens bij stil te staan wat onze dromen nou eigenlijk betekenen. De meeste dromen zijn niet uniek en komen bij veel mensen voor. Wij hebben de 5 meest voorkomende dromen op een rijtje gezet en de betekenis daarvan. Hopelijk kan dit artikel je helpen om je te realiseren wat jouw dromen voor betekenis hebben.

Dromen over verdwaald zijn

Als je een droom hebt waarin je verdwaald bent betekent het dat je in je leven ook letterlijk de richting kwijt bent. Er is iets in je leven waar je niet zeker over bent en je weet niet goed hoe je het moet aanpakken.

Je onderbewustzijn verwerkt deze gevoelens van besluiteloosheid in de vorm van dromen. Als je droomt over verdwaald zijn is het een goed idee om eens te kijken waar je vastloopt in je leven en hopelijk kun je dan duidelijk krijgen welke richting je op moet.

Bekijk ook:
Vrouw (60) stikt in eigen slipje tijdens sm-spel met 28-jarige en overlijdt

Dromen over vallen

Dromen over vallen komen vaak voor, de meeste mensen hebben weleens zo’n droom gehad. Als je valt is de enige weg die je kan gaan naar beneden.

Dit symboliseert dat je het gevoel hebt dat je ergens in je leven geen controle over hebt. Vallende dromen staan vaak voor een gevoel van falen, bijvoorbeeld op je werk of in de liefde.

Dromen over tanden die uitvallen

Nog een vaak voorkomende droom is de droom over tanden die uitvallen.

Tanden zijn sterk en staan voor kracht.

Als je tanden uitvallen in je droom kan het betekenen dat je het gevoel hebt dat je niet sterk in het leven staat. Je voelt je ergens machteloos of minderwaardig. Je droom probeert je te vertellen dat je wat steviger in je schoenen moet proberen te gaan staan.

Dromen over je eigen dood

Dromen over je eigen dood is ontzettend naar, dit is vaak ook een droom die gedurende de dag bij mensen blijft hangen. Dromen over je eigen dood symboliseert de behoefte om ergens aan te ontsnappen. Er zijn situaties in je leven waar je vanaf wil, dat uit zich in je dromen.

Bekijk ook:
Vrouw met hoofdpijn blijkt lintworm in hersenen te hebben

Er is ook nog verschil in de manier waarop je dood gaat in de droom;

Als je een natuurlijke dood sterft is het een teken dat het einde van iets (bijvoorbeeld een baan of een relatie) op een natuurlijke manier is verlopen, zonder dat dit door iets of iemand is geforceerd.

Vermoord worden kan betekenen dat andere mensen beslissingen maken, of jou dwingen om beslissingen te maken, waar je niet achter staat en die jou ellende opleveren.

Als je dood gaat door een ongeluk was het einde van iets abrupt en onverwacht en zag je het niet van tevoren aankomen.

Dromen over achtervolgd worden

Dromen over achtervolgd worden kan letterlijk betekenen dat je bang bent om aangevallen te worden.

Het kan echter ook betekenen dat je eigen gevoelens je achtervolgen, misschien is je achtervolger zelfs wel een deel van jezelf waar je voor weg probeert te rennen.

Probeer je in je droom eens om te draaien in plaats van weg te rennen, misschien krijg je dan wat meer inzicht in waar je nou precies voor weg rent.

Bekijk ook:
Ook Nederland kent een aantal opmerkelijke verboden

Bekijk ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.