4 bizarre Complottheorieën 11
Saved Read later
Share

4 bizarre Complottheorieën

Met de opkomst van sociale media groeit ook het aantal complottheorieën in Nederland. Immers, iedereen met een interessant verhaal vindt een publiek via de sociale netwerken. En als je je verhaal maar voldoende aannemelijk schrijft, zul je volgers kunnen genereren en verspreidt je theorie zich als vanzelf.

Complotdenkers vind je in alle landen en in alle verschillende lagen van de bevolking. Complotdenkers zijn kritische mensen, die ervan uitgaan dat elke gebeurtenis voorafgegaan wordt door een opzettelijke actie van een mede aardbewoner, of in uitzonderlijke gevallen, van een alien of een godheid. Veel complottheorieën gaan over celebrities, maar kende je de volgende ook al?

J.K. Rowling bestaat niet

Een alleenstaande moeder die Harry Potter verzon in de trein, in haar eentje. Dat is voor sommige mensen zo een bizar feit, dat ze denken dat J.K. Rowling niet bestaat. Een vrouw die in korte tijd veel succes heeft en zelfs volgens fantasievolle mensen meer geld heeft dan the Queen of England, kan gewoon niet bestaan voor de complotdenkers. Er zou een heus team achter moeten zitten van wetenschappers, schrijvers en reclamemensen.

Bekijk ook:
Dit is het reusachtige vermogen van ‘The Dutch Giant’ Olivier Richters

Klimaatverandering is een fabeltje

Klimaatverandering is met recht een “inconvenient truth”, zoals Al Gore het in 2006 al noemde. Zo inconvenient, dat mensen het eigenlijk niet willen horen. Het klinkt toch veel leuker dat we hartstikke goed bezig zijn met elkaar en dat we met onze vliegtuigen, uitlaatgassen en stikstofuitstoot de wereld elke dag een beetje mooier maken. Daarom zijn complotdenkers ervan overtuigd dat we in de maling worden genomen.

De aarde is plat

Zeer hardnekkig is de gedachte bij complotdenkers dat de aarde plat is. Al jaren en jaren zijn er mensen die geloven dat je van de aarde af kan varen. Waar je dan uitkomt, daar zijn ook vele theorieën over; net zoals de reden waarom ons verteld wordt over het fabeltje dat de aarde rond zou zijn. Volgens een schatting zouden er in Nederland 150.000 mensen zijn die erin geloven dat de wereld plat is. Deze mensen kunnen maar niet geloven dat de overwegende meerderheid van Nederland klakkeloos van de wetenschappers overneemt dat de aarde rond is.

Bekijk ook:
Dit kostte een toegangskaartje voor de Efteling in 1952

Finland bestaat niet

Vanaf 2015 gaat er een verhaal rond dat Finland verzonnen is. Op de plek waar Finland zou moeten liggen zou enkel water te vinden zijn. Het fictieve land zou ontstaan zijn om visgronden voor Japan vrij te maken. Het moet een samenzwering tussen Rusland en Japan zijn. Rusland zou een deel van de winst van de visserij ontvangen. De Finnen zelf, die volgens de theorie een Japans dialect spreken, zouden zelfs zelf niet weten dat Finland niet bestaat en in andere landen eromheen wonen. Hoewel degene die dit complot in de openbaarheid bracht inmiddels zelf Finland heeft erkend, zijn er nog altijd aanhangers van deze theorie.

Bekijk ook:

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.