blank

10x dodelijk gevaarlijk speelgoed

0 Shares

Tegenwoordig moet speelgoed aan allerlei eisen voldoen, veiligheidseisen want hé het zijn onze kinderen die er mee spelen. Vroeger had men echter wel betere dingen te doen dan speelgoed testen op de veiligheid en vandaar dat we soms verdomd gevaarlijk speelgoed tegenkwamen. Hier een lijstje met speelgoed waar je zomaar dood van zou kunnen gaan!

Aqua Dots

Aqua Dots, ze lijken zo onschuldig je zou het zo aan je kinderen geven. Zachte kraaltjes welke in water aan elkaar kleven, geen hitte, geen lijm en klein genoeg om met een stofzuiger weg te zuigen. Wat kan hier nu mis mee zijn?

Kinderen stoppen nog wel eens iets in hun mond, en Aqua Dots zijn misschien wel het meest slechte om in je mond te stoppen. Als je zo opeet veranderen ze namelijk in GHB, je weet wel de rape drug. Dodelijk kan het zijn, een kind at een handje Aqua Dots kreeg een epileptische aanval gevolgd door een coma. Uiteindelijk kwam het kindje in het ziekenhuis wel weer bij, permanente hersenschade was echter wel het gevolg.

Easy Bake Oven

De Easy Bake Oven is ook speelgoed wat je beter niet kunt geven aan een kind. Verhit met een lamp kunnen de kleine oventjes een temperatuur halen van 175 graden! Daar kun je best kip mee bakken of koekjes, taart en al dat soort dingen welke je krijgt in het assortiment van dingen die je kunt bakken. In 2007 was er niet een maar waren er twee terugroep acties. Kinderen zaten met hun vingers vast in de deur met verschrikkelijke brandwonden tot gevolg. Een kind moest zelfs een amputatie ondergaan nadat het oventje de vingers tot het bot toe had gebakken. Misschien niet direct dodelijk maar wel zeer gevaarlijk.

Hoverboards

We zitten in de toekomst en alles is prachtig licht, super licht van alle branden. Hoverboards je weet wel die dingen waar je niet de weg mee op mag omdat tja je nogal eens onder de bus beland, vliegen ook nog eens zeer gemakkelijk in brand. Even opladen en daar gaat het huis op in vlammen. Lekker een stukje rijden en boem je schoenen staan in de fik want tja je hoverboard is nogal ontvlambaar. En dan heb je ook nog wielen op je “hover” board. Super slecht natuurlijk. Als je een slecht lopend bedrijf hebt kun je ze aan je personeel geven en binnen de kortste keren verzekeringsgeld opstrijken van die “vervelende” brand, maar geef ze alsjeblieft niet aan je kinderen!

Bekijk ook:
Elon Musk onthult Tesla robot

Sky Dancer Dolls

Elk meisje wou een Sky Dancer Doll. De “vliegende barbie” was natuurlijk geweldig voor de kinderen maar die vleugels bleken toch iets te scherp. Niet meteen dodelijk maar er lopen intussen aardig wat kinderen en intussen volwassenen rond met prachtige littekens in het gezicht. Naast krassen op de huid natuurlijk ook zeer gevaarlijk voor de ogen. Wat ons betreft beter geschikt als wapen dan als speelgoed. De Sky Dancer Dolls, met een druk op de knop ben je je oog kwijt!

CSI Fingerprint Examination Kit

Is er iets leukers dan detective spelen? Je voelt je slim als je de schurk te pakken hebt en met de CSI Fingerprint Examination Kit is het allemaal nog beter. Je kunt namelijk vingerafdrukken nemen en vergelijken! Je komt er zo eindelijk achter wie dat laatste koekje uit de pot opgeten heeft, en hoe het voelt om K te hebben en te sterven. Ja dit speelgoed is mega dodelijk het poedertje waarmee je de vingerafdruk neemt bestaat namelijk voor maar lieft 7% uit asbestose. Meer dan genoeg voor het krijgen van mesothelioom. Het grootste mysterie van deze kit is hoe het ooit door de test gekomen is en goedgekeurd voor kinderen.

Roller Skating Barbie

Barbie heeft veel verschillende hobbies en carrières meegemaakt in het bestaan van Barbie. Een die we misschien vergeten zijn is roller skating Barbie. Barbie bleek alleen zo goed in het roller skaten dat ze letterlijk een spoor van vuur achter zich liet! Ze ging zo snel en frictie betekend hitte en als dingen maar heet genoeg worden tja dan vliegen ze in brand. Het waren de goede jaren ’80 waarin we Roller Skating Barbie tegen kwamen, een paar woningbranden later bevonden we ons in de jaren ’90. Een prachtige tijd natuurlijk maar wel zonder Roller Skating Barbie en Ken want hé woningbranden, Barbie dat kan natuurlijk niet.

Bekijk ook:
Top 10 rijkste steden ter wereld

Gilbert Kastor Kit

Soldaten, elke jongen houd er van natuurlijk en met de Gilbert Kastor Kit konden ze de soldaten zelf gieten! Na het gieten en afkoelen even een likje verf en je hebt zo je eigen helden gemaakt. Wat kan hier nu fout mee gaan zou je jezelf misschien afvragen….

Lood, je weet wel levensgevaarlijk lood wat je hersenschade en dodelijke vergiftigingen oplevert. Lood dat was precies waar je leuke soldaten van gegoten konden worden. Misschien hadden de makers het idee dat het wel leuk zou zijn voor de submersie als de kinderen die zo van soldaten hielden met loodvergiftiging in het ziekenhuis belande net als de echte soldaten nadat ze op het slagveld een kogel vingen in hun been bijvoorbeeld. Zeker niet geschikt voor kinderen!

Aqua Leisure Inflatable Baby Boat

Het is zomer, je gaat naar het strand, zwembad of blaast een zwembad op voor in de tuin. Super leuk en prachtig te combineren met de Aqua Leisure was het niet dat de naden niet helemaal lekker zaten. Vooral de plek waar je baby kwam te zitten liet nog wel eens los. Even over je schouder kijken omdat iemand je riep en zodra je weer voor je keek was het bootje leeg en zonk je baby naar het diepen. Enkele bijna verdrinkingen maakte snel een einde aan dit dodelijke speelgoed voor de aller kleinste.

Bekijk ook:
Nederlandse sporters met de meeste Olympische medailles op de Zomerspelen

Water Slides

We blijven even in de zomer en nadat je de baby net hebt kunnen redden van de verdrinking door dat akelige Aqua Liesure bootje denk je bij jezelf tijd voor een andere speeltje. Voor je wat oudere kinderen koop je de Slip-n-Slide! Helemaal top een plastic mat op het gras even insmeren met zeep en glijden maar. De kinderen vermaken zich prima, alles gaat goed en dan….Dan besluit man lief om ook eens als een ware dwaas te glijden op de Slip-n-Slide. Het glijden gaat goed maar dan, gras en pats een abrupt einde aan het glijden krijgt een vervelend vervolg. Man lief rolt over het gras breekt zijn nek of in ieder geval een paar andere botten.

Gilbert U238 Lab

Gilbert, ja van de loodsoldaten (nummer 4) ze krijgen naast de vierde ook de eerste plek. Alsof een loodvergiftiging niet genoeg was kon je althans in de jaren ’50 het Gilbert U238 Lab kopen. Een leuk laboratorium waar je kinderen naar hartenlust scheikunde konden oefenen, lekker spelen met U238! Voor de niet zo scheikundig onderlegde lezers de U in U238 staat voor Uranium. Drie actieve Uranium monsters bevonden zich in de set samen met een Geigerteller, zo kon je precies zien aan hoeveel radioactiviteit je tijdens het spelen te verwerken kreeg. Naast jezelf natuurlijk ook je ouders, de buren en vrijwel iedereen die in contact kwam met het uranium. Tegenwoordig krijg je gelijk een bezoekje van de veiligheidsdiensten als je U238 in huis haalt maar voor het globale terrorisme kon je het gewoon kopen in de speelgoedwinkel. Dodelijk? Kijk even naar Alexandr Litvinenko en oordeel zelf!

Bekijk ook:

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.