Ronde vormen trend in het interieur zet door 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Ronde vormen trend in het interieur zet door

Ronde vormen in het interieur, een trend die almaar populairder wordt en je steeds vaker terug ziet. Hier zijn een aantal simpele verklaringen voor te geven. Zo zorgen rondingen voor een vriendelijke, speelse en zachte uitstraling en worden tevens de rechte harde lijnen doorbroken binnen een interieur. Wanneer je ronde vormen op de juiste manier inzet, zorgen ze ook voor een optisch grotere ruimte. De perfecte oplossing dus voor de inrichting van kleinere ruimtes! Lees snel verder voor meer tips en inspiratie.

Ronde meubels

Met behulp van ronde meubels creëer je een warme uitstraling binnen een ruimte. Zo kun je kiezen voor een ronde eettafel. Naast dat deze vorm tafel enorm knus is, bespaart het tevens ruimte. Ook voorkom je hiermee dat je jezelf aan de hoek van de tafel stoot! Iets wat iedereen wel eens mee maakt, helaas. Giga Meubel heeft een breed assortiment ronde eettafels, klik hier om hun actuele aanbod te bekijken! Wil je de eethoek helemaal compleet maken? Kies dan ook voor ronde stoelen.

Ronde stoelen en banken doet het overigens ook heel goed in hoeken van een ruimte. De meeste mensen kiezen ervoor om hun bank in het midden van een muur te zetten. De truc is echter om deze in de hoek te plaatsen. Wanneer je een rondvormige bank in de hoek van je woonkamer neerzet in combinatie met een rond kastje of bijzettafeltje en wat kleine plantjes of kaarsen, creëer je een sfeervolle en aantrekkelijke hoek waar je heerlijk kunt ontspannen!

Bekijk ook:
Zonnepanelen kopen? Lees alles over het rendement & kosten

Rond op de grond

Naast het plaatsen van ronde meubels kun je ook zeer eenvoudig een speelse sfeer produceren door ronde vormen op de grond te plaatsen. Een mooie ronde poef of grote bloempot is hier een uitstekende oplossing voor. Een ander idee wat steeds vaker wordt toegepast, is het neerleggen van een rond vloerkleed. Deze zijn in allerlei kleuren, groottes en materialen verkrijgbaar en perfect om harde strakke lijnen te doorbreken in de woonkamer bijvoorbeeld. Overigens staat een vloerkleed ook onwijs leuk in de slaapkamer en zorgt ook dit voor een optisch grotere ruimte.

Ronde verlichting

Rondvormige lampen zijn ook een zeer goede aanvulling binnen deze interieurtrend en op verschillende manieren te combineren. Heb je bijvoorbeeld een grote eethoek? Dan kun je middels een grote ronde hanglamp of verschillende kleinere lampjes de harde uitstraling verbreken en meer sfeer en vriendelijkheid creëren. Daarnaast kun je jouw interieur ook gezelliger maken door bijvoorbeeld kleine lampjes met een ronde lampenkap in het raamkozijn of op een kastje te zetten. Een grote vloerlamp kan ook een echte eye-catcher zijn. Opties genoeg!

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Ronde vormen trend in het interieur zet door 16

Een klein budget en accessoires

Het aanbrengen van ronde vormen binnen een interieur hoeft niet duur te zijn. Zo kun je tot slot al met een klein budget verscheidene leuke rondingen aanbrengen door middel van accessoires. Denk bijvoorbeeld eens aan ronde wanddecoratie, vaasjes, kaarsen of kussens. Deze spullen kun je veelal voor slecht een paar Euro aanschaffen. Verschillende rondingen passen daarnaast uitstekend bij elkaar en zorgen voor een warme uitstraling binnen jouw interieur. De mogelijkheden zijn oneindig zonder dat je te diep in de buidel hoeft te tasten. Juist de kleinste dingen kunnen ervoor zorgen dat een look compleet is.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

830

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.